заздравяване на венците

Заздравяване на венците е важна стъпка за поддържане на добро орално здраве и постигане на сияйна усмивка. Въпреки че често се фокусираме върху грижата за зъбите си, пренебрегването на венците може да доведе до различни заболявания като гингивит например. Затова и днешната статия се превръща в кратко ръководство за правилна грижа на венците в няколко лесни стъпки.

Правилна орална хигиена – основна стъпка за заздравяване на венците

Важно е да се обръща внимание на стъпките в ежедневната грижа за зъбите и венците. Добре е да се спазва последователност и да се избират подходящи продукти за тази цел. Затова е необходимо да миете зъбите си поне два пъти на ден, като използвате четка за зъби с мек косъм и паста за зъби с флуор. Флуорните пасти за зъби са предназначени да предпазват от възпаления, възстановяват лигавицата в устната кухина, укрепват венците и кръвоносните съдове в тях. Най-добрите пасти трябва да съдържат още минерално-солни комплекси, растителни компоненти, ензими и биологично активни съставки. За правилен избор на паста за зъби се допитайте до вашия стоматолог. Винаги, когато четкате зъбите, обръщайте внимание на линията на венците. Там се образува плака и се събират бактерии, отговорни за тяхното възпаление. Освен това не забравяйте и използването на конец, за да почистите междузъбните пространства, където четката за зъби не може да достигне.

Антибактериална вода за уста – следваща стъпка за заздравяване на венците

Включването на антибактериална вода за уста в рутинната грижа за устната кухина може допълнително да насърчи заздравяването на венците. Затова изплакнете с подходяща такава, която не съдържа алкохол, а антибактериални съставки като хлорхексидин, например. Това помага да се унищожат вредните бактерии, които се задържат в устата и да се намали рискът от инфекция на венците. Допълнителни ефекти от нейната употреба са:

  • Стяга отпуснатите венци,
  • Овладява възпаленията,
  • Спомага за възстановяване на увредените тъкани и
  • Намалява чувствителността към дразнители.

Стоматолозите споделят, че водата за уста може да се използва не само след миене на зъбите, а и след всяко хранене.

Обърнете внимание на диетата – пренебрегвана стъпка за заздравяване на венците

Това, с което се храните, играе важна роля за заздравяване на венците. Включете във вашата диета храни, богати на витамини C и D, като цитрусови плодове, листни зеленчуци и млечни продукти. Тези хранителни вещества поддържат здравето на венците и подпомагат възстановяването на тъканите. Избягвайте сладки и кисели храни, които могат да допринесат за натрупване на плака и възпаление на венците. Вместо това изберете хрупкави плодове и зеленчуци като ябълки и моркови, които стимулират производството на слюнка и помагат за естественото почистване на устната кухина.

Редовни стоматологични прегледи – важни за доброто здраве на зъбите и заздравяване на венците

Планирайте редовни стоматологични прегледи при вашия зъболекар, за да наблюдавате здравето на венците и да разрешите проблемите навреме. По време на тези посещения вашият стоматолог ще извърши задълбочен преглед на устната кухина проверявайки за признаци на заболяване на венците или други проблеми. Професионалното почистване също е от съществено значение за премахване на упоритата плака и натрупването на зъбен камък, които не могат да бъдат отстранени с редовно четкане и почистване с конец. Ставайки проактивни в грижите за зъбите си, може да идентифицирате и лекувате проблемите с венците, преди да ескалират.

Прием на природен продукт в грижата за цялата устна кухина и за заздравяване на венците

За да бъдат здрави, венците ни се нуждаят от мощна подкрепа отвътре. Това означава набавяне на най-необходимите вещества за отлично орално здраве. Стоматолозите съветват да оставим с тази задача да се справи Инсадент / Insadent®. Това е природното средство, в който състав влизат комбинация от две естествени съставки – екстракт от Царевична коса и витамин B9 (фолиева киселина). Те проявяват противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Помагат за възстановяване на епитела на венците, намаляват налепите по зъбите и резорбцията на алвеоларната кост. По този начин стягат венците, намаляват и предпазват от разклащане на зъбите. Продуктът може да се приема като допълващо лечение и защита от заболявания на венците в дългосрочен план.

Потърсете в аптеките или закупете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.