Почистване на зъбите с конец

Регулярното почистване на зъбите с конец има важна роля в спазването на добра орална хигиена. Ако пропускате тази стъпка от грижата за здрави венци и зъби, условията в устната кухина са благоприятни за натрупване на плака. С течение на времето това увеличава риска от развитие на кариеси и проблеми с венците. В следващите редове споделяме основните ползи от ежедневното използване на конец за зъби.

Редовното почистване на зъбите с конец отстранява натрупаната плака

Денталната плака представлява тънък прозрачен филм, съставен от бактерии, които обитават устната кухина. Натупването й по повърхността на зъбите и около венците е нормален процес, защото тези бактерии непрекъснато се възпроизвеждат. Те се подхранват от продуктите, които консумираме, особено тези с високо съдържание на захар. Бактериите в устната кухина произвеждат киселини, които разграждат въглехидратите, но едновременно с това атакуват и зъбния емайл. Ако зъбната плака не се отстранява редовно е възможно натрупване на зъбен камък, развитие на кариеси и възпаление на венците.
За да отстраните успешно натрупаната плака, е препоръчително да почиствате зъбите с конец. Предимството на този метод е, че достига междузъбните пространства, които четката пропуска. Правилното приложение на конеца за зъби е преди измиване. Това помага да раздвижите заседналите остатъци от храна между зъбите. Така те се отстраняват по-лесно при изплакване след това.

Предпазва от възпаление на венците

Почистването с конец, в комбинация с измиване на зъбите два пъти дневно намалява риска от проблеми с венечната тъкан. Гингивит е първоначалното възпаление на венците. Често състоянието протича без видими симптоми, но зачервяване, подуване и кървене от венците са ясни индикации за проблем. Ако не се вземат своевременни мерки, гингивитът прераства в по-сериозно заболяване, наречено пародонтоза. На този етап тъканта на венците се уврежда и те се отдръпват от зъбите. Образуват се джобове и с времето се повишава опасността от загуба на зъби.

Премахва лошия дъх

Използването на конец за зъби е един от инструментите за предотвратяване на лош дъх (халитоза). Когато храната се „загнезди“ в междузъбните пространства, тя постепенно започва да се разгражда. Бактериите, които спомагат този процес в устата, често се намират именно в кухините на зъбите и дълбоките джобове, където четката за зъби не достига. Отстраняването на тези хранителни остатъци с помощта на конец помага за справяне с лошия дъх.

Комплексната грижа за устната кухина включва редовно измиване, почистване на зъбите с конец и прием на…

Инсадент / Insadent®® – натурално средство, което по естествен начин се грижи за здравето на устната кухина. Формулата му съдържа оптимално количество фолиева киселина 200 mcg и висококачествен стандартизиран екстракт от Царевична коса (Zea Mays) 30 mg. Ефектът на съставките е усилен от иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване. Продуктът се прилага успешно за лечение на гингивит и пародонтоза. Ефективен е още срещу сухота в устата, налепи по зъбите и лош дъх. Няма данни за нежелани ефекти, дори при продължително приложение. Има удобен прием, което е предпоставка за стриктно придържане към терапията и добър краен резултат.