проблеми със зъбите по време на бременност

За бъдещите майки е важно да разберат какви са предизвикателствата по време на бременност, включително и най-честите проблеми със зъбите. Затова и днешната статия е насочена към това как бременните дами да се радват на здрава и красива усмивка през този невероятен период, запазвайки цялостното си благосъстояние както и това на бебето. С подходящи грижи и внимание това е напълно постижимо.

Гингивит – не се плашете от възпалените венци

Един от най-често срещаните проблеми със зъбите по време на бременност е гингивитът. Това е състояние, характеризиращо се с възпаление на венците. Като причина за поява на този проблем се посочват хормоналните промени през периода, които правят венците значително по-чувствителни към натрупаната по зъбите плака. Това води до зачервяване, подуване и много често кървене. За да се справите с гингивита по време на бременност е добре да дадете приоритет на добрите практики за орална хигиена. Те включват четкане на зъбите два пъти на ден с подходяща паста за зъби и почистване с конец или интердентални четки за междузъбните пространства. Това е важно, защото там остават остатъци от храна, които на по-късен етап образуват плака и кариеси. Освен това направете консултация със зъболекар за качествена вода за уста, която да отговаря на състоянието ви.

Сутрешно гадене и зъбна ерозия – има ли връзка между тях?

Зъбната ерозия е един от подценяваните проблеми по време на бременност, но всъщност може да доведе до много сериозни състояния. Заради сутрешното гадене и повръщане, често срещани симптоми на бременността, се разрушава зъбния емайл. Причината е повишеното излагане на зъбите със стомашни киселини, което води и до силна чувствителност и в много случаи и тяхното гниене. За да избегнете до минимум зъбната ерозия е необходимо да изплаквате устата си след всяко повръщане с вода за уста, за да неутрализирате киселините и да защитите зъбите си. Избягвайте миенето им, тъй като това може допълнително да увреди емайла. Вместо това изчакайте около 30 минути, преди внимателно да изчеткате с четка за зъби с мек косъм.

Зъбна болка и спешни случай – реални проблеми със зъбите по време на бременност

Бременността може да влоши съществуващите проблеми със зъбите или да доведе до нови, като зъбобол, абсцеси или счупване. Пренебрегването на зъбната болка по време на бременност не е препоръчително, тъй като нелекуваните инфекции могат потенциално да навредят както на вас, така и на вашето бебе. Затова при най-малкото съмнение за проблем, придружен с дискомфорт потърсете незабавна консултация с вашия зъболекар. Много стоматологични процедури са безопасни по време на бременност, особено ако са необходими за облекчаване на дискомфорта или предотвратяване на допълнителни усложнения. Затова възползвайте се без притеснения!

Надеждно и безопасно решение при проблеми със зъбите по време на бременност

Бъдещите майки могат да разчитат на лека бременност без риск от орални проблеми, като се доверят на Инсадент / Insadent®. Продуктът представлява природно терапевтично средство, под формата на течни капсули, за профилактика и поддържаща терапия на проблеми с венците и зъбите. Благоприятното му действие се дължи на комбинация от две напълно натурални, висококачествени съставки. Това са екстракт от Царевична коса и фолиева киселина (Витамин B9). Благодарение на тях, продуктът оказва мощно противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Допринася за намаляване на налепите по зъбите, преустановява резорбцията на алвеоларната кост и спира разклащането на зъбите. Пази венците от възпаления, премахва лошия дъх и сухотата в устата. Помага за поддържане на отлична орална хигиена, като така намалява риска от кариеси. Може да се приема по време на бременността без опасност от нежелани ефекти.

Потърсете в аптечната мрежа в страната или купете сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, за да си осигурите удобство и да се възползвате от атрактивни цени.