грижа за зъбите

Грижа за зъбите и добрата устна хигиена е инвестиция не само за чаровна усмивка, но и за по-добро орално здраве. От съществено значение е да се придържате към ежедневни здравословни навици, като част от стъпките за добрата хигиена на устната кухина. Освен това е добре и към това да се добави информираност за продукти, които да използвате с добро качество и ефективно действие. Затова разберете как става това от краткия наръчник, който нашия екип подготви специално за вас.

Право в целта – лесни стъпки в правилната грижа за зъбите

В следващите редове ще опишем и няколко добри идеи за орална хигиена, които изискват минимално усилие, но приложени правилно са със заявка за максимален ефект. Ето и най-добрите от тях, благодарение на които ще избегнете сериозни усложнения в устната кухина и чести посещения при зъболекар.

Мийте зъбите си два пъти на ден

Да, това е абсолютно вярно. Първата стъпка в добрата грижа за зъбите е да не забравяте да ги миете и вечер. Повечето хора пренебрегват този факт, но малко от тях са наясно защо това е важно. Един от ефектите на вечерния тоалет е, че преди всичко търкането на зъбите по това време премахва микробите и плаката, които се натрупват през целия ден. А това от своя страна води до позитивни резултати, като по малко на брой кариеси, възпаление на венците, натрупване на зъбен камък и др.

Правилно четкане на зъбите

Важно условие в грижа за зъбите е да сте наясно как правилно да използвате четката за зъби. Четкането се извършва с лек натиск и кръгообразни движения, като важно е да почиствате всеки зъб отвън и отвътре, както и цялата дъвкателна повърхност. Не натискайте прекалено, тъй като има реална опасност от отдръпване и кървене на венците (рецесия), и увреждане на зъбния емайл. За постигане на оптимален ефект е добре да миете зъбите си поне 2 минути. Може да използвате пясъчен часовник за тази цел.

Обърнете внимание и на езика

Всъщност не само зъбите трябва да се измиват два пъти на ден. Изключително е важно да почиствате и езика, тъй като по него се натрупва много плака, която може да доведе до лош дъх в устата. Затова и измиването му трябва да стане като част от процедурата за поддържане на добра грижа за зъбите. На пазара вече има много четки за език, които вършат чудесна работа. Възползвайте се и няма да съжалявате.

Конец за зъби и вода за уста – трябват ли ми?

Всъщност конецът за зъби е толкова важен, колкото и самото четкане. Той е помощно средство за почистване на междузъбните пространства, в които е останала плака или остатъци от храна. Ако те стоят дълго време там със сигурност ще предизвикат поява на кариеси и възпаление на венците. Добрата новина е, че ако не може да използвате конец, вече спокойно може да се снабдите с така наречените „флосъри“. Те представляват парче конец закачено за пластмасов накрайник, които значително улесняват почистването на междузъбните пространства. А в плюс е това, че могат да се употребяват и от малките членове на семейството, за които е важно да са запознати от рано с правилната грижа за зъбите. Не забравяйте и водата за уста. Тя е необходима не само за свеж дъх, но също така спомага и за намаляване количеството киселина в устната кухина, почиства трудните зони около венците, намалява възпалението. Има толкова много на пазара, изберете подходяща според състоянието ви.

Цялостна грижа за зъбите и повод за чести усмивки с натурален продукт

За да бъде цялостна и успешна грижата за устната кухина, стоматолозите у нас препоръчват употреба на Инсадент / Insadent®. Натуралната формула на продукта, съчетава силата на фолиева киселина и екстракта от Царевична коса. Те от своя страна ефикасно неутрализират образуващите плака микроорганизми и ограничават образуването на неприятните налепи по зъбите. По този начин природното средство действа протективно и срещу заболявания като пародонтит и гингивит. Но това не е всичко! При редовна употреба – минимум 3 месеца се оказва регенериращ и противовъзпалителен ефект върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина.

За здрави венци и здрави зъби потърсете продукта в аптеките или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често може да се възползвате от актуални и изгодни промоции.