бабини рецепти срещу зъбобол

Днес ще ви разкрием няколко бабини рецепти срещу зъбобол, които ще ви помогнат! Обикновен делничен ден, почивен или пък празничен – зъбоболът не пита, а когато записването на час при зъболекаря е проблем, то тогава на помощ идват бабините рецепти срещу зъбобол. Ако желаете да избегнете болкоуспокояващите средства на първо време, то тези алтернативи могат да са добър и естествен начин, с който да успокоите болката.

Бабини рецепти срещу зъбобол

Имайте предвид, че следващите съвети са за краткотрайно облекчение на болката. Съветваме, да запишете час при вашия зъболекар при първа възможност, за да изясните причините за зъбобола и въз основа на тях да предприемете комплексни мерки за цялостно и дългосрочно подобряване.

  • Първата от бабините рецепти срещу зъбобол е с охлаждане със студен компрес или мокра кърпа на засегнатото място. Студът кара кръвоносните съдове да се свиват, което означава, че през тях ще тече и по-малко кръв – нещо подобно на анестезия. Ако използвате пакетче с лед, увийте го в памучна кърпа и избягвайте пряк контакт с кожата, за да не получите изгаряне.
  • Лукът е домашен класически лек, а това се дължи на ценните етерични масла, които се съдържат в него и имат противовъзпалителен ефект. Нарежете лука на купчета и напълнете кърпичка с него, а след това поставете върху мястото от външната страна, където изпитвате зъбобол за около 30 минути. Ако болката е твърде силна, може да захапете и сурово парченце лук, но не гарантираме, че ще е особено приятно на вкус.
  • Подправката карамфил също е една от познатите бабини рецепти срещу зъбобол. Карамфилът се захапва върху засегнатата област и се поставя директно върху зъба. Ефектът си карамфилът дължи на евгенолът, който съдържа и има болкоуспокояващи и антисептични свойства. Със захапване на карамфила, веществото се освобождава и започва да действа.
  • Чаеното дърво под формата на масло е една от известните бабини рецепти срещу зъбобол. Ценните му етерични масла противодействат на възпалението и болката в областта. Маслото от чаено дърво също може да се използва и като вода за уста при зъбобол, като първо разредите 4-5 капки от него в 250 мл вода. Изплакнете за няколко минути и изплюйте.
  • Чесънът, подобно на лука, съдържа етерични масла, които имат противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. А, за да се възползвате от тях – разрежете скилидка чесън и поставете върху болния зъб.
  • Чаят помага срещу много неща, а едно от тях е зъбобол. Направете си чаша чай, а след това вземете пакетчето, докато все още е топло и поставете върху болния зъб. Така ще облекчите болката успешно.

Посещението при зъболекаря – задължително, въпреки бабините рецепти срещу зъбобол

Смята се, че някой хора имат изключително висок праг на болка, особено когато става въпрос за зъбобол. Повтарящите се оплаквания, обаче, трябва да се приемат наистина сериозно, защото зад тях често се крият причини, които трябва да бъдат лекувани. Съветваме отново да посетите вашия стоматолог, който да установи причината за болката, а след това да я отстраните заедно. Споменатите по-горе домашни средства могат да ви послужат за преодоляване на болката по време на чакане до записания час, но те не са заместител на правилната терапия.

Единственото сигурно нещо, което помага – то е правилният зъболекар, точната диагноза и навременното лечение, така че, не ги отлагайте!

Изпитаното средство за най-добра орална защита

За да поддържате вашето орално здраве на отлично ниво и да намалите риска от развитие на пародонтоза или гингивит, е добре да приемате витамин B9 (фолиева киселина). А, за оптималното му набавяне, може да се доверите на Инсадент / Insadent®, защото в него се съдържа висококачествена фолиева киселина и стандартизиран екстракт от Царевична коса. С употребата на продукта вие ще подобрите устойчивостта на венците към бактерии и зъбна плака, а при продължителен прием вие си гарантирате здрави зъби и венци без възпалителни заболявания и лош дъх.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.