кървене на венците

Проблемът, свързан с кървене на венците не е за подценяване и не трябва да се подминава с лека ръка. Всъщност това е често срещано явление сред хората, но според направени проучвания само 9% от тях се консултират със стоматолог. Важно е най-напред да се уточнят причините за кървене на венците, тъй като това може да е показателен симптом за по-сериозни състояния. Съществуват обаче някои ефективни метода, които може да се приложат, за да се подобри цялостно здравословното състояние на устната кухина. Ето какво да направите.

Добра орална хигиена за предпазване и спиране на кървене на венците

Ако не се грижим добре за устната кухина, то освен кървене на венците, може да се сблъскаме и с други проблеми, като натрупана плака по линията на венците, лош дъх, кариеси, пародонтоза и др. Затова и изборът на подходяща паста за зъби е от значение. На пазара вече има достатъчно видове, подберете такава богата на флуорид, с доказан клиничен ефект върху премахване на бактериалната плака и спиране на кървенето на венците. Освен това, трябва да се замислите дали четката за зъби е подходяща и проблема с кървене на венците не е свързан с нея.

Избор на подходяща четка за зъби при кървене на венците

Понякога четките за зъби с твърди косъмчета могат да се окажат прекалено груби за венците. Ако пък и миете зъбите си агресивно с много голям натиск, то това със сигурност ще доведе до кървене на венците. Затова изберете четка с меки косъмчета, подходяща за чувствителни венци. Също така не забравяйте да я сменяте на 3-4 месеца. Според Американската дентална асоциация, само миенето на зъби не е достатъчно, необходимо е след това да използвате конец или интердентални четки, и подходяща вода за уста.

Вода за уста при кървене на венците

Целта на изплакване на устната кухина с такъв тип вода е да се елиминират останалите бактерии, да се овладее възпалението и подуването, и да се спре кървенето на венците. Може да използвате такава с флуор в състава си или антисептична, която ще стегне венците и ще спре кървенето. Изключително подходяща е за употреба при гингивит, например. Ако пък нямате вода за уста, алтернатива е да изплаквате устата си с топла подсолена вода – естествен подход за профилактика и лечение на кървящи венци.

Богата на витамини храна – за овладяване кървенето на венците

Лошите хранителни навици и диетата бедна на хранителни вещества и витамини, могат значително да влошат здравето на зъбите и венците. Според направено проучване дефицитът на витамин К, който играе важна роля в съсирването на кръвта, може да предизвика кървене на венците. Затова и консумирането на зеленолистни зеленчуци, яйца, ягоди може да набави добри количества от него. Друг важен за цялостното здравословно състояние на човек, в това число и здравето на устната кухина е витамин C. Неговото действие е свързано с подсилване защитните сили на организма, като по този начин помага за спиране на кървенето от венците. Приемайте цитрусови плодове – портокали, мандарини и лимони, за най-бързото му набавяне.

Природен продукт за цялостна грижа на устната кухина и при кървене на венците

За да се справите с проблема кървене на венците, е необходимо да се погрижите за здравето на цялата устна кухина. За тази цел спокойно може да се доверите на Инсадент / Insadent®. Това е природно средство с доказани ползи в грижата за венците и зъбите. Ефектът му се дължи на добре подбрания състав от висококачествен екстракт на Царевична коса и фолиева киселина, които оказват мощно противовъзпалително и регенериращо действие. Активните съставки помагат за възстановяване на тъканите на устната кухина, за овладяване на възпалението на венците, тяхното стягане и облекчаване на кървенето. Успешно се борят с плаката по зъбите, сухотата в устата и лошия дъх. Продуктът се усвоява цялостно и бързо от организма, заради иновативната течна капсула, в която се произвежда.

Може да го намерите в аптеките в страната или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.