лош дъх

Добри новини – доказано има вкусни храни, които помагат против лош дъх в устата! Вижте 4 от тях и не се колебайте да ги включите в ежедневното меню още сега.

Кисело мляко – доказано средство против лош дъх

Киселото мляко е суперхраната, която доказано може да сложи край на лошия дъх. Когато е неподсладено, киселото мляко подпомага цялостното здравословно състояние, включително и това на устната кухина, в няколко направления. Млечнокиселият продукт възстановява баланса между бактериите в чревната флора, подсилва имунната система и забавя стареенето на организма. Японски учени доказват ползите от консумацията на кисело мляко и против лош дъх в устата. Благоприятното действие се дължи на способността на тази суперхрана да намалява драстично популацията на микроорганизмите, причиняващи лош дъх. За всички любопитни – тук ще откриете повече за методите на проучването и резултатите от експеримента.

Магданоз

Едно от най-известните природни средства срещу лош дъх е магданозът. Благодарение на високото съдържание на хлорофил, зелената подправка възпрепятства растежа на вредните бактерии в устата, нормализира рН на слюнката и разгражда серните съединения, които причиняват лош дъх. Освен това магданозът е със силен свеж аромат, който е способен да „замаскира“ неприятния мирис в устната кухина.

Джинджифил

Вещество, открито в джинджифила, наречено 6-гингерол, активира слюнчен ензим, който подпомага разграждането на серните съединения в устата. Така леко пикантната суперхрана ще ви отърве от лошия дъх. Може да приготвите домашна вода за уста като смесите топла вода, прясно изцеден лимонов сок и натрошен джинджифил. Отварата ще подобри вкуса, а още по-добър резултат ще постигнете, ако ежедневно приемате и по резенче пресен джинджифил.

Ябълка

Вкусният плод е отлично средство за освежаване на дъха. Ябълките намаляват концентрацията на веществата, причиняващи неприятен мирис в устната кухина и подпомагат слюноотделянето. Ябълките съдържат полифеноли, които проявяват антимикробни свойства, борят се с възпалението и подобряват здравето на устната кухина. Така че познатото правило „една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“ важи с пълна сила и за лошия дъх.

Към тези храни против лош дъх добавете и природен продукт за здрава устна кухина

Специално създаден с грижа за устната кухина, Инсадент / Insadent® е природното средство, което слага край на лошия дъх. Продуктът комбинира в състава си фолиева киселина и стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса с високо качество. Предлага се във високотехнологична фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps), които гарантират бързо и цялостно усвояване на активните съставки от организма.

Натуралното средство е отличен избор за профилактика и при лечение на най-разпространение проблеми с венците и зъбите като гингивит, пародонтит, сухота в устата и лош дъх. Най-добри резултати се наблюдават при продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула, 2 пъти дневно. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти. Може да закупите от аптеките в страната и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.