бабини рецепти за възпалени венци

Все по-често хората търсят алтернативно лечение за различни стоматологични проблеми и в тази връзка съществуват бабини рецепти за възпалени венци. Това е доста неприятно състояние, съпроводено с болка, а причините за поява са разнообразни – от лоша орална хигиена, хранителни дефицити до излагане на стрес. Когато търсите облекчение, понякога най-добрите решения идват от старомодната мъдрост. Затова и в тази статия ще разгледаме някои от рецептите на баба за възпалени венци, които са издържали изпитанието на времето. Тези природни средства са прости, ефективни и използват съставки, които вероятно вече имате в кухнята си.

Изплакване със солена вода – една от изпитаните бабини рецепти за възпалени венци

Едно от най-известните средства в бабините рецепти за възпалени венци е изплакването със солена вода. То е било използвано от векове като естествено средство за лечение на орални здравословни проблеми. Солта има естествени дезинфекционни свойства, които помагат за намаляване на бактериите и успокояват възпалението на венците.

За да направите изплакване със солена вода, просто разтворете чаена лъжичка сол в чаша топла вода. Жабурете за около 30 секунди, след което изплюйте. Повторете този процес 2 до 3 пъти на ден за оптимални резултати. Солената вода помага за почистване на венците, намаляване на отока и подпомага заздравяването.

Паста от куркума – противовъзпалителният герой в класацията за бабини рецепти за възпалени венци

Куркумата се използва в традиционната медицина повече от 4000 години, особено в аюрведическата и китайската медицина, заради нейните лечебни свойства. Тази златна подправка е известна със своите противовъзпалителни и антимикробни свойства, което я прави отлично естествено средство за лечение на болки във венците.

За да създадете паста от куркума, смесете една чаена лъжичка куркума на прах с малко количество вода, до образуване на гъста паста. Нанесете сместа директно върху засегнатите венци и я оставете да престои 10-15 минути, преди да изплакнете устата си с топла вода. Куркумата не само помага за намаляване на възпалението, но и се бори с бактериите, които могат да причинят инфекции на венците.

Карамфилово масло – важно средство сред най-добрите бабини рецепти за възпалени венци

Карамфиловото масло се използва в стоматологията от 19-ти век поради неговите аналгетични и антисептични свойства. В него се съдържа евгенол, естествен анестетик, който осигурява незабавно облекчаване на болката във венците.

За да използвате карамфилово масло, разредете няколко капки от него в чаена лъжичка базово масло, като зехтин или кокосово масло. Накиснете памучен тампон в сместа и го нанесете директно върху възпалените венци. Като алтернатива можете леко да масажирате маслото във венците с върха на пръста си. То не само облекчава болката, но също така помага за намаляване на възпалението и борбата с бактериалните инфекции.

Чай от лайка – не забравяйте да включите тази билка в лечението на възпалени венци

Чаят от лайка е нежно, но ефективно средство, включено в бабините рецепти за болни венци. Лайката има естествени противовъзпалителни и антимикробни свойства, което я прави отличен избор за успокояване на раздразнените венци.

Сварете чаша чай от лайка и го оставете да се охлади до стайна температура. Използвайте чая за изплакване на устата, като можете също така да накиснете тампон в течността и да я нанесете директно върху възпалените венци за облекчение. Редовната употреба на чай от лайка може да помогне за намаляване възпалението на венците и да насърчи заздравяването.

Природна помощ при възпалени венци – не пропускайте!

Добрата новина е, че при възникване на проблеми с венците, съществува ефективно решение! Стоматолозите у нас препоръчват употреба на природния продукт Инсадент / Insadent®. Той съдържа изцяло естествени съставки и е практически безвреден, дори при продължително приемане. Всяка капсула от него съдържа висококачествен екстракт от Царевична коса и фолиева киселина. Продуктът осигурява отлична грижа за зъбите и венците и се прилага при стоматологични заболявания, включително сухота в устата и лош дъх. При начални симптоми на гингивит или пародонтоза, той се приема като допълващо лечението средство, има противовъзпалително и регенериращо съединителната тъкан действие. Преустановява резорбцията на алвеоларната кост, повишава производството на слюнка и намалява нейния вискозитет.

Побързайте и потърсете в аптеките или поръчайте лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.