възпалени венци домашно лечение

При възпалени венци (гингивит) спокойно можете да подпомогнете назначената терапия с домашно лечение. Вижте на кои природни средства да разчитате, за да се справите по-бързо с проблема.

Алое вера

Благодарение на своите силно изразени противогъбични, противовъзпалителни, антибактериални и заздравяващи свойства алоето се използва за справяне с възпалени венци. Скорошно проучване установява, че жабуренето с вода за уста с гел от лековитото растение намалява възпалителните процеси в гингивата (венечната тъкан). Не по-малко ефективно е нанасянето на пресен гел от алое вера директно върху венците. Единственото, което трябва да помните, е, че не бива да го поглъщате.

Карамфил

Тази ароматна подправка, която намира широко приложение в кулинарията, успешно се бори с възпалението на венците. Нейните анестетични и антибактериални свойства я правят подходяща за облекчаване на дискомфорта и болката. Уверете се сами в ефекта ѝ, като си приготвите домашна вода за уста. Нужни са ви 5 семена от карамфил и 250 мл вода. Пуснете семената в горещата вода. Оставете течността да се охлади и изплакнете устата за 30 секунди. Повтаряйте ежедневно, докато оплакването отшуми.

Джинджифил – отлично средство за домашно лечение на възпалени венци

Причудливият корен с остър парлив вкус и аромат на лимон също помага за постигане на облекчение при възпалени венци. Причината за благотворния му ефект се крие в неговите противовъзпалителни, аналгетични и антиоксидантни свойства. Позволете му да разгърне потенциала си, като го направите на паста. За въпросната паста са ви необходими малко парче джинджифил и щипка сол. Обелете и смелете джинджифила в блендер. Добавете сол и при необходимост няколко капки вода. Използвайте получената смес, за да масажирате нежно венците.

Солена вода

Смята се, че солената вода помага за намаляване на възпалението в устната кухина и елиминира бактериите, които инфектират венците. Изплаквайте устата с разтвор от вода и сол в продължение на няколко минути преди и след измиване на зъбите. За по-голям ефект използвайте морска вместо готварска сол.

Царевична коса и фолиева киселина – изпробвана комбинация, която можете да включите в своето домашно лечение на възпалени венци

Съчетанието от екстракт на Царевична коса и фолиева киселина е доказало своята ефективност при възпаление на венците. Осигурете си оптимална доза от тези две вещества с помощта на един природен продукт! Инсадент / Insadent®® течни капсули доставя на организма висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Съставките взаимно допълват и усилват действеито си. В резултат оказват комплексно противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина. Допълнителен ефект от приема на продукта е намаляването на зъбните налепи, премахване на лошия дъх и усилване продукцията на слюнка.

Приемът е удобен. Дозировката е по 1 течна капсула 2 пъти дневно. При гингивит курсът на лечение продължава 3 месеца. Терапията може да се повтори. Няма данни за нежелани ефекти и странични ракции дори при дълговременна употреба.