навици, които увреждат зъбите

Всички се стараем да поддържаме здрава и хубава усмивка, но знаете ли, че съществуват и вредни навици, които увреждат зъбите ни? Днес ще си поговорим точно за тях. Ще насочим вниманието ви към някои на пръв поглед несъществени, но с отрицателно влияние върху оралното здраве неща. Опитайте се да избягвате някои от тях и се радвайте на здрави зъби и венци!

Избелване на зъбите – един от често срещаните вредни навици, които увреждат зъбите

Разбира се, че всеки иска зъбите му да „блестят“ от белота и да се усмихва широко. Но това понякога може да се окаже нездравословно за устната кухина. Да вземем например избелващите пасти за зъби, които обещават белоснежна усмивка само след няколко използвания. Звучи много примамливо, но понякога ние като потребители можем да се увлечем в това начинание и да ги използваме всекидневно. За съжаление някои от съставките в тях не са подходящи за тази цел и често това се превръща в един от вредните навици, които увреждат зъбите. Разбира се, не е нужно да се отказвате от избелващите средства, но е добре да се използват в комбинация с укрепваща емайла паста за зъби например. Така ще успеете да запазите зъбите си едновременно здрави и бели.

Гризане на нокти – един от нездравословните навици, които увреждат зъбите

Гризането на ноктите е изключително вредно по няколко причини. Да започнем от там, че под тях се задържат различни микроби и мръсотии. Попаднали в устната кухина, заради влажната среда в нея се създава благоприятни условия за размножаване на патогените. Това от своя страна носи последици като образуване на афти, инфекции, поява на лош дъх и др. Освен това, гризането на нокти е един от честите навици, които увреждат зъбите, но още и нокътната плочка. Вредната практика води до откършване на части от зъбите, увреждане на емайла и пукнати. Друг проблем е, че челюстта стои дълго време в неестествено за нея състояние, което след време води и до нейното увреждане.

Употреба на клечки за зъби, като един от изненадващите навици, които увреждат зъбите

Сигурно си мислите, че това вече е прекалено, но всъщност и тук има обяснение. Много хора посягат към клечката за зъби след приключване с храненето. Неосъзнавайки обаче, че това може да прерасте в лош навик, който на по-късен етап вероятно ще влоши здравето на устната кухина. Твърдата клечка не е добър начин за почистване на зъбното пространство, защото първо наранява емайла на зъбите, освен това може да се разкървавят и венците. А това от своя страна ще доведе до редица по-сериозни проблеми. Затова удачна алтернатива на дървените пособия са конеца за зъби и иригатора. При конеца обаче важи същото правило, бъдете внимателни с употребата му. Иригаторите са лесни за употреба, при тях няма остри предмети, които да наранят венците. Вместо това се използва чиста струя вода, като са толкова безопасни, че дори на пазара вече има и орални иригатори за деца.

Разбрахме за вредните навици, които увреждат зъбите, а ето и решението за поддържане на добро орално здраве

Стоматолозите у нас препоръчват за здрави зъби и венци да се доверите на Инсадент / Insadent®. Това е иновативен продукт, вдъхновен от природата, в който състав влизат оптимални количества висококачествен екстракт от Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 µg. Съставките се допълват и усилват действието си. Силно изразеният противовъзпалителен и регенериращ ефект върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина превръщат продукта в подходящо средство срещу:

За постигане на оптимален ефект се препоръчва продължителен прием. А това е абсолютно възможно заради високия профил на безопасност на продукта.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.