лоша устна хигиена

Не са един и два проблемите, свързани с лоша устна хигиена. Сами ще се убедите в това, след като се запознаете със статията, която сме ви подготвили.

Лоша устна хигиена – ето до какви здравословни последици води

Устната кухина е среда за живот на много бактерии. В по-голямата си част те са безвредни, но има и такива, които могат да се разпространят и да предизвикват редица здравословни проблеми. Като се започне от зъбни кариеси и заболявания на венците и се стигне до психологически неразположения заради липсващи зъби. Но нека да караме подред.

Започваме с инфекциозен ендокардит. Това е възпалително заболяване на ендокарда на сърцето и сърдечните клапи в резултат на микробна инфекция. Микробните агенти от устата започват да циркулират в кръвообращението и стигат до сърцето. Веднъж озовали се там, те се прикрепят към увредените сърдечни клапи или увредената сърдечна тъкан, които са благоприятна почва за развитие на бактериална инфекция в тях.

Продължаваме с риска от преждевременно раждане или раждане на дете с ниско тегло при бременните жени.

И като говорим за последствията от занемарена устна хигиена, няма как да пропуснем сърдечно-съдовите заболявания

Най-новите изследвания по темата доказват, че има неоспорима връзка между запушените артерии, инсулта и хроничното възпаление на венците (пародонтит).

Пародонтитът заради лоша орална хигиена е също сред провокиращите фактори за предиабет (първата стъпка в развитието на диабета). Изследователи стигат до заключение, че възпалителното заболяване на пародонта се отразява негативо на нивото на кръвната захар. В дългосрочен план това допринася за появата на диабет тип 2.

Недостатъчните грижи за устната кухина могат да допринесат и за различни респираторни заболявания. Обикновено те започват привидно безобидно, но нерядко прерастват в пневмония.

И накрая, но не и по важност, лошата хигиена на устата може да стане причина за загуба на зъби, а оттам да повлияе негативно на психиката.

Лоша устна хигиена – сериозен фактор за много проблеми със здравето

За щастие, това е модифицируем фактор. Подобряването на грижата за венците и зъбите е в състояние да донесе ползи за цялото тяло.

Инсадент / Insadent® е изцяло природен продукт, който издига здравето на устната кухина на друго ниво. Благодарение на изпитаната си формула той съдейства за възстановяване на съединителната тъкан и епитела в устата. Мощно оръжие е срещу лош дъх, кариес, гингивит, пародонтит и свързаните с тях усложнения.

Всяка капсула съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевични коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Иновативната фармацевтична форма (Solucaps, течни капсули) допълнително усилва ефективността на продукта. Няма данни за нежелани ефекти дори при продължително приложение.