почистване на зъбите с конец

Редовното почистване на зъбите с конец е съществена стъпка в рутинната грижа за устната кухина, която много хора пропускат. Всъщност забравяйки я, с течение на времето се увеличава риска от натрупване на плака и развитие на кариеси и проблеми с венците. Затова в тази статия се разглеждат ползите от ежедневното почистване на зъбите с конец, поддържане на доброто орално здраве и сияйна усмивка.

Почистване на зъбите с конец – предотвратява образуване на кариеси

Едно от най-значимите предимства на почистването на зъбите с конец е предотвратяването на кариес. Кариесът се причинява от натрупването на плака – лепкав филм от бактерии, който се образува върху зъбите. Четкането премахва натрупването от повърхността на вашите зъби, но конецът достига до тесните пространства между тях. Чрез редовно премахване на плаката от тези зони, почистването с конец помага за предотвратяване образуването на кариес и намалява риска от последващи увреждания. Според направени проучвания, хората които използват редовно конец посещават по-рядко зъболекарския кабинет за лекуване на проблеми със зъбите.

Почистване на зъбите с конец – намалява риска от поява на пародонтоза

Почистването на зъбите с конец също е от решаващо значение за предотвратяване появата на пародонтоза. Заболяването засяга голям процент от хората и започва с възпаление на венците, предизвикано от натрупване на плака. Ако не се лекува, може да прогресира до по-тежки форми на заболяване на венците, което води до загуба на зъби и други здравословни усложнения. Почистването с конец помага за премахване на плаката и остатъците от храна от линията на венците, намалявайки риска от възпаление и инфекция.

Почистване на зъбите с конец – подобрява цялостното здраве

Почистването на зъбите с конец има ползи, които се простират отвъд оралното здраве. Лошата устна хигиена е свързана с различни системни здравни проблеми, включително сърдечни заболявания, диабет и респираторни инфекции. Бактериите, които причиняват заболяване на венците, могат да навлязат в кръвта и да допринесат за възпаление в различни части на тялото. Затова като поддържате добра устна хигиена чрез редовно почистване с конец, може да намалите риска от тези заболявания. Изследванията показват, че хората със здрави венци и зъби са по-малко склонни да развият хронични здравословни състояния.

Почистване на зъбите с конец за подобряване на външния вид и свеж дъх

Друга забележителна полза от почистването на зъбите с конец е подобряването на външния вид и свежестта на дъха. Редовното му използване помага за отстраняване на остатъците от храна и плаката, които могат да причинят лош дъх, оставяйки по-чиста и свежа устна кухина. Много хора подценяват въздействието от използването на конец за зъби върху цялостния им външен вид. Здравата, бяла усмивка може да повиши увереността и да направи положително впечатление в социалните и професионалните взаимодействия. Редовното почистване с конец, съчетано с четкане и стоматологично почистване на зъбите, може да ви помогне да постигнете и поддържате сияйна усмивка.

Природен продукт в комплексната грижа за устната кухина

Комплексната грижа включва редовно измиване, почистване с конец и прием на натурално средство с доказан ефект в грижата за здравето на устната кухина. В този случай това е Инсадент / Insadent®. Продуктът съчетава в едно природната сила на екстракт от Царевична коса (Zea Mays) и фолиева киселина. Вложените във формулата съставки действат в няколко направления:

  • Оказват противовъзпалителен и регенериращ ефект върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина
  • Преустановяват резорбцията на алвеоларната кост
  • Усилват продукцията и намаляват вискозитета на слюнката

Средството се прилага успешно срещу кариес, гингивит и пародонтит. Няма данни за нежелани ефекти, дори при продължително приложение. Има удобен прием, което е предпоставка за стриктно придържане към терапията и добър краен резултат.

Потърсете в аптеките или поръчайте лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.