венци

Ако искаме да се радваме на добро орално здраве, освен за зъбите трябва да се грижим и за нашите венци. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете кои практики непременно трябва да станат част от нашето ежедневие.

Изпитани стратегии за здрави венци

Правилно миене на зъбите

Редовното миене на зъбите с правилни движения е гаранция за здрави венци. Необходимо е да държим четката за зъби под ъгъл около 45 градуса, за да не увредят власинките на четката венеца. За да премахнем ефективно остатъците от храна, е добре да четкаме с вертикални или кръгови движения. Не бива да прилагаме излишен натиск, докато почистваме зъбите, за да не надраскаме зъбния емайл и да не нараним венците.

Вода за уста

Употребата на вода уста е просто задължителна, ако искаме да имаме здрави венци. Стоматолозите напомнят, че тя има силно изразено антисептично действие. В резултат елиминира всички бактерии, останали в устната кухина след миенето на зъбите, които причиняват възпаления на венците.

Масаж на венците

За да са венците ни в топ форма, специалистите съветват непременно да включим масажа към грижите за устната кухина. Към него трябва да пристъпим непосредствено, след като сме измили старателно зъбите. За целта е добре да използваме масло от евкалипт или мента. Причината е, че то има антисептично действие и стимулира кръвообращението в меките тъкани около зъба. Процедурата е изключително лесна. Необходимо е единствено да капнем няколко капки от маслото върху показалеца си и с леки кръгови движения да масажираме венците отвътре и отвън.

Упражнения за венците

Определени упражнения също благоприятстват здравето на венците. За да се уверим в това специалистите ни приканват да изпробваме следното: с умерен натиск трябва да притиснем долните зъби към върховете на горните зъби. Необходимо е да повторим упражнението между 30-40 пъти. Така ще стимулираме кръвообращението и ще поддържаме венците здрави.

Отговорът на природата за здрави венци

Все повече стоматолози у нас приканват да усилим ефекта от предложените стратегии с приема на Инсадент / Insadent®. Този дар от природата се грижи за здравето на венците, като доставя на устната кухина оптимално количество висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса и фолиева киселина.

Благодарение на пълния синхрон и взаимодопълващото действие на съставките Инсадент оказва мощно противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителна тъкан в устната кухина. В резултат рискът от възпаления на венците и пародонта (гингивит и пародонтоза) е сведен до минимум. Ползите от Инсадент обаче не спират дотук. Продуктът премахва лошия дъх, намалява налепите и усилва продукцията на слюнка.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва Инсадент да се използва продължително време. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.