Заболявания на венците могат да застигнат на практика всеки човек. В началните си фази тези проблеми за щастие са преодолими, но прогресията на заболяванията на венците се отразява особено негативно на цялостното здравословно състояние. Ето защо дори най-малкият и незначителен признак за възпаление на меките тъкани в устната кухина не бива да се пренебрегва и е необходимо да се предприемат незабавни мерки.

Рискови фактори за заболявания на венците

Възраст

Това може би е един от основните предразполагащи фактори за развитие на заболявания на венците. С напредване на възрастта хората стават все по-предразположени към всякакви дентални проблеми.

Генетична предразположеност

Според проведени клинични проучвания генетичната предразположеност е един от най-вероятните рискови фактори за развитие на заболявания на венците.

Тютюнопушене

Употребата на цигари се смята за сериозен рисков фактор за всякакви проблеми с устната кухина. Пушачите са особено предразположени към развитие на пародонтоза (пародонтит).
Специалистите са категорични, че цигарите са един от най-съществените рискови фактори за развитие и прогресия на заболявания на венците.

Стрес

Установено е, че стресът е в основата на много и сериозни здравословни състояния. Затова нерядко пародонтитът се развива именно вследствие на преживян или натрупан стрес. Според проведено проучване по темата, тялото се справя по-трудно с инфекции, когато е подложено на стрес.

Други системни заболявания

Някои системни заболявания могат да влошат здравето на венците. Такива са сърдечно-съдови заболявания, диабет или ревматоиден артрит.

Лош хранителен режим и затлъстяване

Бедният на хранителни вещества режим е възможно да компрометира имунната система и да затрудни тялото да се бори с инфекциите. В допълнение към това затлъстяването като следствие от неправилно и непълноценно хранене също е един от основните рискови фактори, които повишават вероятността от заболявания на венците и пародонта.

Превенция на заболявания на венците

На здравето на венците е добре да се обръща сериозно внимание, защото, както неведнъж сме споменавали, заболяванията на венците и зъбите могат да доведат до по-сериозни здравословни проблеми. Качествената грижа за денталното здраве и поддържането на отлична устна хигиена са в основата на правилната профилактика на заболявания на венците. За хората, които са предразположени към всякакви дентални проблеми обаче са необходими допълнителни и по-специални мерки.

Инсадент / Insadent® е средство със силен противовъзпалителен ефект и се препоръчва както за превенция, така и за овладяване на заболявания на венците и пародонта. Приемът на Инсадент запазва денталното здраве за по-дълъг период от време и предпазва от възпалителни заболявания. Това се дължи на качествата на продукта и способността да действа противовъзпалително и регенериращо на съединителната тъкан и епитела в устната кухина.