дентална хигиена

С напредване на възрастта хората, които държат на оралното здраве, трябва да адаптират своята дентална хигиена към нуждите си. Промяната се обуславя от необходимостта от заздравяване на зъбите и повишения риск от сериозни дентални проблеми.

Изпитани стратегии за перфектна дентална хигиена

Прием на флуор

Флуорът е микроелемент, който е от съществено значение за здравината на зъбите. Свойството му да укрепва зъбния емайл го прави неизменна част от активната профилактика срещу кариес в ранна детска възраст. Фактът, че флуорните препарати са част от денталната хигиена на малчуганите, кара много възрастни хора напълно да ги пренебрегват. Действията им са напълно необосновани и в ущърб на оралното им здраве. Стоматологичната практика сочи, че с напредване на възрастта рискът от поява на кариес се увеличава двойно. Именно поради надвисналата опасност от развитие на стоматологичното заболяване, което води до разрушаване на твърдите тъкани на зъбите, специалистите напомнят, че възрастните пациенти, не бива да се лишават от приема на флуор. Могат да си го набавят от пастата за зъби, хранителни добавки или от храната. Ако стоматологът прецени, е възможно да се назначи и специално флуоридно лечение, което подпомага реминерализацията на деминерализираните зони и осигурява по-високо ниво на защита на зъбите.

Превенция на сухота в устата

Сухотата в устата е изключително неприятно състояние, което в много по-голяма степен се среща сред възрастните хора, отколкото при младите. Характеризира се с липсата или слабото отделяна на слюнка в устната кухина и сериозно влошава качеството на живот на потърпевшите. В повечето случаи е пряко следствие от употребата на някои лекарствени средства. Рискът от появата на този неприятен проблем налага в денталната хигиена да се включат специално създадени профилактични средства.

Предпазване от гингивит и пародонтит

Според скорошно изследване, публикувано в Journal of Dental Research около 64% от хората над 65 години страдат от лека до умерена форма на гингивит и пародонтит, най-честите заболявания на венците в световен мащаб. Специалистите по дентална медицина напомнят, че тревожната тенденция може да се преустанови само със спазването на висока дентална хигиена, редовна профилактика и употребата на превантивни средства срещу венечни заболявания.

Комплексно природно средство за отлична дентална хигиена

Както вече споменахме, качествената дентална хигиена при възрастни хора е възможна единствено с приема на специално създаден продукт за лечение и профилактика на основните дентални проблеми в този етап от живота. Благодарение на своя уникален състав Инсадент / Insadent® е перфектното решение на проблеми като сухота в устата от медикаментозен произход, гингивит и пародонтит. Високата му ефективност се дължи на рационалната комбинация от стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Zea Mays (царевична коса) и фолиева киселина. Мощното допълващо се действие на активните съставки оказва противовъзпалителен и регенериращ ефект върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина, преустановява резорбцията на алвеоларната кост, усилва продукцията на слюнка и намалява нейния вискозитет. Инсадент е напълно безвреден, има удобен прием и е икономически изгоден.