insadent

Инсадент

Здрави гингиви за здрави заби

Како Инсадент® solucaps делува на гингивите?
Активните состојки на препаратот покажуваат синергистички и комплексен фармакодинамичен ефект со противвоспалително и регенерирачко дејство на сврзното ткиво и епителот на усната шуплина, намалување на ресорпцијата на алвеоларната коска, зголемено производство на плунка и намалување на нејзината вискозност.
инсадент

Мислења за Инсадент?

Мислења на специјалисти и корисници за дејството на Инсадент.

Грижа за гингивите и забите

Како да ги миеме забите? Основен принцип е забите да се мијат наутро и навечер…

Пародонтопатија

Пародонтопатијата (парадонтит) претставува хронично воспаление на гингивите, при кое што освен гингивалните ткива засегнати се…

Гингивит

Гингивитoт претставува акутно воспаление на гингивите и обично преминува во парадонтоза, особено при ненавремено лечење.…

Каде можам да купам Инсадент?

Пребарувајте во аптеките, е-продавницата на МОМО и продавниците за здравје и природа.

Влијание на цигарите на здравјето на гингивите

Тешко дека постои човек, кој не е запознат со негативните ефекти кои ги имаат цигарите…

Влијание на хормоните на здравјето на гингивите

Дали некогаш сте размислувале, дека хормоните можат да имаат негативен ефект на здравјето на гингивите?…

Денталното здравје при остеопороза

Остеопорозата е заболување, поврзано со загуба на коскена маса. Коските ја губат густината, стануваат покревки…