халитоза

Халитоза е медицински термин, с който се обозначава лошият дъх в устата. Състоянието е изключително смущаващо и създава сериозен дискомфорт на засегнатите. Появата му може да е обусловена от редица причини. В настоящата статия обаче няма да се фокусираме върху провокиращите фактори, а върху методите, с помощта на които веднъж завинаги да се преодолее неприятният проблем.

Изпитани стратегии в помощ на страдащите от халитоза

Миене на зъбите и използване на дентален конец

Поддържането на отлична хигиена в устната кухина е първата стъпка за справяне с халитозата. За целта зъбите трябва да се измиват старателно сутрин и вечер. Препоръчително е да се използва висококачествена антибактериална паста за зъби, която осигурява активна защита срещу бактериите, основните причинители на лошия дъх. За постигане на оптимален ефект е необходимо пастата да се нанесе равномерно по всички зъби и с кръгови и вертикални движения повърхностите им да се изчеткат старателно. Употребата на дентален конец не бива да се пренебрегва. Единствено с негова помощ могат да се почистят труднодостъпните междузъбни пространства, където се натрупват хранителни остатъци – друг „виновник“ за лошия дъх.

Почистване на езика

Измиването на зъбите не е достатъчно, за да се пребори халитозата. По езика също се натрупват много бактерии и остатъци от храна, отговорни за лошия дъх. Ето защо повърхността му грижливо трябва да се почисти с помощта на четка за език.

Прием на достатъчно течности

Слюнката е мощно оръжие срещу халитоза. Тя е своеобразен естествен душ за устата. За да изпълнява оптимално своите функции обаче, е необходимо стойностите на вискозитета и количеството й да са в норма. Преведено на обикновен език това означава да не се допуска устата да пресъхва. Осигуряването на нужната хидратация и стимулирането на производството на слюнка е възможно само ако се покриват дневните нужни от течности.

Промяна на хранителния режим

Менюто, богато на протеини и бедно на въглехидрати, може и да помага в борбата срещу излишните килограми, но е предпоставка за халитоза. Причината е, че когато не се приемат достатъчно въглехидратни храни, тялото гори мазнини вместо захар и в резултат се появява лош дъх в устата. Единственият начин да се премахне е, като се постигне правилен баланс между постъпващите в организма хранителните вещества. Преминаването към балансирана диета е прекрасно решение на проблема.

Трайно и окончателно справяне с халитоза

Ако след прилагане на посочените методи халитозата все още е налице, е време да се пристъпи към приема на Инсадент / Insadent®. Този изцяло природен продукт представлява рационална комбинация от прецизно дозирани количества фолиева киселина и стандартизиран екстракт от Царевична коса. Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие съставките стимулират образуването на слюнка и намаляват нейния вискозитет. Устната кухина обилно се овлажнява, най-малките частици останала храна и налепите се отстраняват, и лошият дъх безвъзвратно изчезва. Освен че успешно се бори с халитозата, Инсадент е изпитано средство за профилактика и лечение на най-честите заболявания на венците – гингивит и пародонтит (пародонтоза). Противовъзпалителните и регенериращите му свойства върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина са доказани по научен път. Инсадент има удобен прием и е икономически изгоден. Поради изцяло природния произход на активните си съставки не крие риск от нежелани реакции.