свеж дъх

Искате да имате свеж дъх? Ако се чудите как да се справите с лошия дъх, то ние ще ви дадем правилните отговори!

Какво причинява лош дъх?

Лошият дъх често се причинява от бактерии в устата, които произвеждат определени серни съединения, имащи неприятна миризма. Следователно, добрата устна хигиена е важна за намаляване на тези бактерии и борбата с лошия дъх.

В допълнение, проблеми със зъбите като кариес или възпаление на венците могат да допринесат за неприятен дъх. Също, когато върху зъбите се образува плака, тя осигурява благоприятна среда за развитие на бактерии, които увеличават неприятната миризма. Професионалното почистване на зъбите при зъболекар може да способства появата за свеж дъх.

Важно е да отбележим, че лошият дъх може да бъде причинен и от медицински състояния като диабет или храносмилателни проблеми. В такива случаи е препоръчително да се консултирате с лекар, за да установите причината за лошия дъх и да вземете подходящи мерки.

За ефективна борба срещу лошия дъх е препоръчително да миете зъбите си редовно и старателно, също – да почиствате междузъбните пространства с конец. Водите за усти с естествени съставки помагат за по-свеж дъх. Но ако имате постоянни проблеми с устната си кухина, то консултацията със зъболекар е задължителна!

Как да се сдобиете със свеж дъх в домашна обстановка?

Домашни средства като гаргара със солена вода, дъвчене на копър или пиене на зелен чай могат да се преборят за свеж дъх. А, други съвети включват:

  • Поддържайте добра устна хигиена – мийте зъбите си поне 2 пъти дневно, почиствайте ги с конец и не забравяйте езика
  • Останете хидратирани – пийте много течности през целия ден, за да предотвратите сухотата в устата
  • Дъвчете дъвки без захар – те ще стимулират производството на слюнка и ще прикрият лошия дъх
  • Избягвайте храни, които причиняват неприятен дъх – чесън или пък лук, както и други, оставящи траен мирис след себе си
  • Използвайте вода за уста – изплакването на устната кухина ще допринесе за по-свеж дъх
  • Откажете пушенето – то причинява лош дъх, но и е вредно за оралното здраве
  • Посещавайте редовно вашия зъболекар – прегледите и почистването на зъбите ще ви помогнат в борбата с лошия дъх

Свеж дъх – това са нашите подробни съвети

В допълнение към добрата орална хигиена има и други мерки, които могат да помогнат за поддържане на свеж дъх. Редовната употреба на антибактериална вода за уста може да помогне за намаляване на бактериите в устата и да предотврати лошия дъх, защото те съдържат специални съставки, борещи се срещу това.

Както споменахме, дъвченето на дъвка без захар помага за намаляване на бактериите в устата и предотвратява лошия дъх, стимулирайки производството на слюнка, която помага за почистването на устата и противодействие на неприятните миризми.

Важно е да се отбележи, че водите за уста, дъвченето на различни продукти и пр. са само временни решения, и не могат да гарантират дългосрочно премахване на лошия дъх. Поради това е препоръчително всички те да се извършват в комбинация с цялостна орална хигиена. Трябва също така да посещавате редовно вашия зъболекар. Всичко това ще предотврати образуването на миризми в устата чрез премахване на плаката и бактериите.

Погрижете се за това да имате здрави зъби и свеж дъх още сега

Стоматолозите в България препоръчват за здрави зъби и свеж дъх – Инсадент / Insadent®. Това е изцяло иновативен продукт, който е вдъхновен от природата. В неговия състав ще откриете оптимални количества висококачествен екстракт от Царевична коса, както и фолиева киселина, които се допълват и усилват своето действие.

Регенериращият и противовъзпалителен ефект, който има продуктът, върху епителната и съединителната тъкан в устната кухина, го превръщат в подходящо средство срещу гингивит, пародонтит, кариеси, зъбен камък и налепи по зъбите.

За най-добри резултати, използвайте продължително време – без притеснения, защото продуктът е с висок профил на безопасност. Открийте го още сега в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.