правилна грижа за зъбите

Правилна грижа за зъбите – съществува ли? Естествено, че да! Ако се чудите дали правилната грижа за зъбите е толкова важна – отново, да! Тя е от изключително значение. В зависимост от етапа и начина ви на живот са необходими специфични стоматологични грижи. По принцип, грижата към оралната хигиена се развива през целия ви живот. Не само новите научни открития го правят необходимо, но преди всичко – вашите навици.

Най-важните въпроси за правилната грижа за зъбите, на които трябва да отговорим

Ще отделим специално внимание на най-правилната грижа за зъбите, която не трябва да пропускате!

Най-често, всички се питат кога и колко често трябва да мият зъбите си. Много хора са объркани на пръв поглед от противоречивите съвети и неясната информация, когато става въпрос за това. Правилният отговор зависи не само от съответната ситуация, но преди всичко от собственото ви орално здраве. Най-оптималният вариант е да ги почиствате сутрин и вечер, а през останалото време – по ваше желание.

А, дали веднъж дневно почистване на зъбите е достатъчно? Ако зъбите ви нямат проблеми – тогава може и едно почистване да е достатъчно, макар че ние препоръчваме 2.

Колко време е необходимо да мия зъбите си? Ако вече имате пломби и други проблеми, то 2 пъти дневно по 2 минути е идеалният вариант за вас. Уверете се, че зъбите ви са старателно почистени сутрин, премахвайки всяка плака, която се е натрупала през нощта. Ако все още не сте решили какво ще закусите, то измийте зъбите преди закуска, а след нея – изплакнете с вода за уста. Вечер е необходимо старателно миене не зъбите, междузъбните пространства и езика.

И още въпроси, относно правилната грижа за зъбите, чийто отговори е добре да знаете

Вреди ли сладкото на зъбите? Ако ядете много сладко, то препоръчваме да отстранявате плаката от зъбите преди това, особено на закуска. След хапването на любимите изкушения отстранете всички остатъци, които все още са останали между зъбите ви, използвайки конец за зъби или клечка за зъби. След това – изплакнете с вода за уста. Знайте, че захарта създава идеална среда за размножаване на вредни бактерии в устата.

А, ако ям нещо кисело, какво се случва? Ако започвате деня си здравословно – с плодове или прясно изцеден плодов сок, трябва да измиете зъбите си след това. Такива плодови киселини деминерализират зъбния емайл, омекотявайки го и оставяйки зъбите ви незащитени. Затова е препоръчително да изчакате да измине поне час преди да измиете зъбите си, ако сте яли нещо кисело.

А, защо е толкова важна правилната грижа за зъбите през горещите дни? Всъщност, тя винаги е, но при топло време тя става още по-необходима, защото през горещините тялото може да се дехидратира по-бързо и това да доведе до сухота в устата. А, дехидратацията може да доведе до орални здравословни проблеми. Нека не забравяме, че и вероятността от поява на лош дъх се увеличава. Топлината също насърчава растежа на бактериите – даващи тласък на нови възпаления. А, температурната чувствителност може да доведе до дискомфорт, тъй като консумацията на студени напитки се увеличава значително през този период.

Изберете правилната грижа за зъбите

Цялостната грижа за устната кухина включва редовно миене на зъбите, почистването им с конец и прием на натурално средство с доказан ефект – Инсадент / Insadent®. Продуктът съчетава в едно природната сила на екстракт от Царевична коса (Zea Mays) и фолиева киселина. Вложените във формулата съставки действат в няколко насоки:

  • Имат противовъзпалителен и регенериращ ефект върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина
  • Намаляват налепите по зъбите и резорбцията на алвеоларната кост

Средството се използва още срещу кариес, пародонтит и гингивит. Без нежелани ефекти, дори при продължителен прием.
Открийте го в аптечната мрежа или поръчайте още сега онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.