избелване на зъби

Избелване на зъби – всъщност, колко добра идея е това? Всеки мечтае да има снежнобяла усмивка, но за съжаление, с напредване на годините, зъбите стават по-тъмни, а понякога дори се появяват и оцветявания, било то от кафе, цигари и др.

И така, много хора прибягват до домашни методи за избелване на зъби, но колко безопасни и ефективни са те? Нека разберем!

Вредно ли е избелването на зъбите?

Всъщност, по време на избелването на зъбите, повърхността на зъбния емайл първо се деминерализира. Това е единственият начин за обезцветяване и изсветляване на горните слоеве на зъбите. Вече има много изследвания, подкрепящи факта, че избелването не уврежда зъбите, но е важно то да бъде направено от професионалист.

Кой метод за избелване на зъбите да изберете?

Ние препоръчваме да се консултирате с вашия зъболекар и заедно да изберете най-добрия метод, с оглед състоянието на вашите зъби. И така, когато излезете от кабинета, вие ще имате блестяща и здрава усмивка, която няма да искате да сваляте от лицето си.

А, вариантът с избелваща паста за зъби, удачен ли е?

Пастите за зъби с избелващ ефект съдържат малки абразивни частички, които премахват повърхностната плака и леко обезцветяват, но нямат дълбоко избелващ ефект. Всъщност, ако използвате такъв тип паста за дълъг период от време, тя може да увреди зъбния емайл.

Избелване на зъби или добра грижа

В следващите редове ще ви дадем едни от най-добрите съвети как да поддържате усмивката си красива през цялото време.

Първо, ще ви препоръчаме, да стоите далеч от домашните средства за избелване на зъби. Трикове от сорта на – натъркайте зъбите със сол, бананова кора или лимон, просто ги изключете. С тези “хитринки”, единственото, което може да направите е да нарушите зъбния си емайл. Заложете на класическата грижа за зъбите.

На второ място ще ви споделим, че за да имате бели зъби, вие трябва да се грижите за тях, а това означава добра дентална хигиена. Всъщност, специалистите препоръчват да миете зъбите си два пъти дневно, а за третия път – то, той зависи от вас.

На трето място поставяме грижата за междузъбните пространства, защото отлаганията се събират не само по-повърхността на зъбите, но и между тях. И така, те могат да станат по-тъмни на цвят. Грижата за междузъбните пространства е важна не само от козметична гледна точка, но защото и предотвратява развитието на кариеси.

Съветваме също да сте внимателни с приема на киселинните напитки като кола, сок и други, които могат да атакуват зъбния емайл. А, ако пък не можете без тях, препоръчваме да ги пиете през сламка, защото така течността влиза в по-малък контакт със зъбите.

Освен това, консумирайте кафе и червено вино в умерени количества, защото тези две напитки оставят неприятни отлагания по зъбите. И при прекомерната им употреба, бързо зъбите ви ще се сдобият със сивкав оттенък.

И за финал, колкото и трудно да бъде – откажете или поне намалете цигарите. Виждали ли сте някога дългогодишен пушач с искрящо бели зъби. Отговорът сигурно е “не”, нали? И ние също! Никотинът оставя жълто-оранжеви отлагания по зъбите, на които дори не помага и избелващата паста.

Изберете по-добрата грижа за зъбите и нека това бъде повод за повече усмивки

За да имате цялостна и най-добра орална грижа, стоматолозите у нас препоръчват употребата на Инсадент / Insadent®. Продуктът има изцяло натурална формула, която съчетава в себе си силата на фолиевата киселина и екстракта от Царевична коса. В комбинация, те ефикасно неутрализират образуващите плака микроорганизми и ограничават появата на налепи по зъбите. Освен това, природният продукт действа защитно срещу заболявания като гингивит и пародонтит. А, при редовна употреба от минимум 3 месеца, ще усетите регенериращ и противовъзпалителен ефект върху епителната и съединителната тъкан в устната кухина. Доверете се на изпитаното средство за красива и здрава усмивка!

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.