заплахи за зъбите и венците

Поддържане на здравето на нашите зъби е изключително важно за всеки. Много често обаче, миенето им не е единствената грижа, която трябва да полагаме. Важно е да знаем какви безопасни и ефективни средства да използваме, за да бъдат зъбите ни в идеално здраве. В тази статия ще ви помогнем да откриете най-полезните натурални продукти с неоспорим положителен ефект върху денталното здраве.

Кои са враговете на здравите зъби?

За да се радваме на здрава и ослепителна усмивка, трябва да обърнем внимание върху начина си на хранене. Прекомерният прием на кафе, сладкиши, газирани напитки и алкохол, пушенето, лошите хранителни навици, а и някои лекарства, водят до влошаване на денталното здраве. Появяват се проблеми като сухота в устата, лош дъх, оцветяване на зъбите, поява на афти, кариеси, а от пренебрегването им могат да настъпят сериозни заболявания като гингивит и пародонтоза. Важна стъпка в поддържането на здрави зъби е балансираната диета.

Полезни съвети как да се грижим за своите зъби

Прием на повече вода

Водата подпомага слюноотделянето, което премахва неприятното чувство на сухота в устата и лошия дъх. Водата извежда токсините от тялото ни по естествен път, което допринася цялостно за по-добро състояние на организма.

Билкови чайове

Зеленият, черният и ментовият чай са незаменими натурални оръжия в борбата с проблемните венци и зъби. Редовната им употреба предпазва от чести посещения при зъболекаря. Тези чайове са и антиоксиданти, което същевременно спомага за премахване на бактериите в устната кухина, по-свеж дъх, стяга венците и предотвратява появата на кариеси.

Свежи плодове и зеленчуци

Ябълките, морковите, целината, магданозът, кайсиите, руколата, спанакът, чушките, марулите и броколите са едни от храните, които са неизменна добавка към здравословната ни диета. Те съдържат бета-каротин, който подобрява зъбното здраве. Консумацията им стимулира дъвкателната способност и има почистващо устната кухина действие. Червеното зеле, патладжана, гроздето и боровинките от своя страна са богати на флавоноиди – силни антиоксиданти, с благоприятно действие върху косата, кожата и зъбите ни.

Безупречна грижа за вашите зъби – съвети от специалистите

Редовните посещения при стоматолог не винаги трябва да са провокирани от проблем. Когато говорим за здраве, съветът на специалистите е да отбележим в календара си поне един годишен дентален преглед. Професионалистите съветват да се доверим на природата и да избираме натурални дентални продукти, които ефективно и безвредно ще се грижат за устната ни хигиена. Препоръчвано от стоматолозите като природно средство с доказан ефект е Инсадент / Insadent®.

Инсадент е натурално решение при проблеми с венците, изразяващи се в кървене и оголване, лош дъх и сухота в устата, заболявания като гингивит и пародонтит. С активните си съставки – екстракт от царевична коса и фолиева киселина, Инсадент влияе благоприятно върху спиране развитието на бактерии в устната кухина, усилва продукцията на слюнка, има оздравителни функции върху епителната тъкан и костната структура, като стимулира остеоцитите (клетките на костта). Инсадент премахва лошия дъх, има противовъзпалителен ефект и се грижи изцяло за устната хигиена. Приемът му е безвреден, тъй като е напълно природен продукт и не предизвиква странични ефекти.