+Как изглежда здравия венец?

Когато е здрав венецът изглежда бледорозов със зърниста повърхност. Липсват признаци на възпаление (зачервяване, оток и кървене при миене на зъбите).


+Как изглежда възпаления венец?

Възпаленият венец е зачервен, подут, болезнен и чувствителен при допир. Често се наблюдава кървене особено при миене (четкане) на зъбите и отхапване на по-твърди храни.


+Има ли разлика между пародонтоза и пародонтит?

Двата термина практически означават едно и също нещо, а именно хронично възпаление на венците. Сред обществеността е по-популярен и разпространен термина пародонтоза, докато сред лекарите по дентална медицина се използва по-често термина пародонтит.


+Има ли връзка между гингивита и пародонтозата?

Много често при ненавременно лечение на гингивита той преминава в пародонтоза и възпалителния процес хронифицира и се задълбочава.


+Какви профилактични мерки трябва да се прилагат за предотвратяване развитието на гингивит и пародонтоза?

Профилактичните мерки за предотвратяване развитието на гингивит и пародонтоза включват
редовна смяна на четката за зъби (на около 3 месеца), с което се избягва контаминиране (замърсяване) с полепналите по нея бактерии, миене на зъбите най-малко два пъти на ден, редовно почистването на зъбната плака и зъбния камък от специалист или най-общо казано поддържане на високо ниво на устна хигиена от всеки човек.


+Какви са предимствата на Инсадент пред употребата на антибиотици и химични препарати при възпаление на венците?

Доказано е, че лечението с антибиотици при възпаление на венците често не води до задоволителни резултати. Често при продължителна употреба на антибиотици се наблюдават голям брой странични ефекти и се потиска развитието на полезната микрофлора в организма.


+Кои са най-важните приложения на Инсадент?

Инсадент се прилага успешно при остро възпаление на венците (гингивит), хронично възпаление на венците (пародонтоза), за премахване на лош дъх в устната кухина, при вторична ксеростомия (сухота в устата) от медикаментозен произход.


+Може ли Инсадент да се използва дълго време и има ли странични ефекти?

Инсадент е естествен продукт и е практически безвреден. Няма нежелани ефекти при продължителна употреба.


+За какъв период от време трябва да се приема Инсадент за да се постигне оптимален ефект?

За постигане на оптимален ефект Инсадент трябва да се приема в продължение на 3 месеца.