храни за здрави зъби

Дори и да не ви се вярва съществуват храни за здрави зъби. Днес ще си говорим точно за тях. Вижте ги и се убедете лично в качествата им.

Ето кои са най-добрите храни за здрави зъби

Прясно мляко

Въпреки спорната си слава прясното мляко е един от най-важните продукти за укрепване на зъбите. Благотворният му ефект върху зъбното здраве се дължи на високото съдържание на калций и витамин D. Тези две вещества има ключова роля за поддържането на здрави зъби. Стремете се да приемате млякото неподсладено, защото захарта уврежда емайла и води до развитието на кариеси.

Сирене

Сиренето подобно на млякото е богат източник на калций. Консумацията му допринася за заздравяване на зъбите и челюстните кости. Това обаче не е всичко! Сиренето съдържа казеин – протеин, който укрепва зъбния емайл и намалява киселинността в устата. По този начин значително понижава риска от поява на кариес.

Зеленолистни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци са изключително полезни за зъбите. Причината е, че съдържат много фибри, които засилват слюноотделянето. Слюнката защитава зъбите, като предотвратява деминерализацията им. Освен всичко тези зеленчуци са богати на фолиева киселина, калций и други важни за зъбното здраве минерали.

Риба

Рибата е чудесен източник на витамин D – вещество, което подпомага усвояването на калция и по този начин укрепва зъба от корена до върха. Старайте се да включвате рибни ястия поне 2 пъти седмично в менюто си. Наблегнете на консумацията на по-мазни риби – скумрия, сьомга, сардини.

Орехи и бадеми

Тези ядки съдържат голямото количество калций, калий, магнезий, цинк и фосфор – все вещества, които подпомагат минерализиацията на зъбния емай. Ето защо е желателно да ги хапвате по-често. Но не прекалявайте – една шепа на ден е напълно достатъчна.

Какао – една от най-неочакваните храни за здрави зъби

Какаовите зърна са от голяма полза за зъбите. Те подсилват зъбния емайл и така намаляват опасността от кариес и произтичащите от него усложнения. Консумирайте ги сурови и съвсем скоро ще се насладите на ползите им.

Усилване на положителния ефект на посочените храни за здрави зъби

За да засилите ползата от посочените храни, спокойно можете да се доверите на Инсадент / Insadent®®. Това е напълно естествен продукт, който подпомага здравето на зъбите и венците. Комбинираното действие на Инсадент се дължи на съчетанието от фолиева киселина и екстракт от Царевична коса (Zea Mays). Активните вещества оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху сединителната и епителна тъкан в устната кухина. Усилват продукцията на слюнка и намаляват нейния вискозитет. Намаляват зъбните налепи. Съставките са проучени по отношение на ефективността и безопасността при гингивит и парадонтоза.

Инсадент е практически безвреден. Дозира се по 1 течна капсула 2 пъти дневно. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием.