кървящи венци

Кървящи венци е един от най-честите дентални проблеми, който може значително да влоши здравето на устната кухина. Възможно е да се появи за кратко и да отшуми без необходимостта от специални мерки, но може и да е хронично повтарящ се проблем, който алармира за наличието на сериозно здравословно нарушение и налага предприемането на адекватни мерки.

Кои са основните рискови фактори за появата на кървящи венци?

Венците представляват мека, богато кръвоснабдена съединителна тъкан. Те покриват плътно шийката на зъба и алвеоларната кост и играят ключова роля за общото дентално здраве.
Възпалението или раздразнението в областта на венците може да доведе до тяхното кървене. Може да е в резултат на редовно или енергично четкане на зъбите, но дори в подобна ситуация не е нормално венците да кървят. Здравите венци не кървят при миене или чистене с конец.

Ето кои са основните рискови фактори:

Възраст – според експертното мнение на специалисти, възрастовият фактор е топ причина за развитие на пародонтит.
Тютюнопушене – вредният навик също предразполага към проблеми с венците, а наред с това се създава сериозен риск и от други неприятни здравословни състояния. Специалистите предупреждават, че употребата на тютюневи изделия е един от най-значителните рискови фактори за развитие и прогресиране на пародонтит.
Затлъстяване и непълноценно хранене – липсата на ценни хранителни вещества в режима на хранене (най-вече витамин D и K), в комбинация с наднормено тегло, може да доведе до отслабена имунна система и намалена способност на организма да се бори с инфекциите, включително и тези в устната кухина.
Стрес – въпреки че се свързва с много други здравословни състояния, стресът повишава риска и от заболявания на венците.
Медикаменти – лекарствените средства, които компрометират здравето на венците са хормоналните контрацептиви, анти-депресантите и някои лекарства за сърдечно здраве. Ако приемате подобни медикаменти и забележите кървене на венците, осведомете своевременно своя стоматолог.

Как се решава проблемът с кървящите венци?

Когато проблемът с кървящите венци е налице, пациентите са готови на всичко, за да се справят с проблема. За щастие съществува едно лесно за употреба природно средство, което не само, че заздравява венците и спира кървенето, но се справя и със сухотата и лошия дъх в устата. Инсадент / Insadent® се прилага успешно както при начална фаза на гингивит, така и при симптоми на пародонтит или друг вид възпаление на венците.
Благодарение на своя противовъзпалителен ефект, Инсадент стопира разпространението на бактериите в устната кухина и преустановява резорбцията на алвеоларната кост, отговорна за поддържане на зъбите. По този начин значително се намалява рискът от загуба на зъб. Специалната технологична форма на Инсадент – течни капсули (Solucaps), спомага за бързото и цялостно усвояване на активните съставки, с което се гарантира високата ефективност на продукта.