спиране на кървене от венците

Има ефективни методи за спиране на кървене от венците. Прилагането им помага за овладяване на проблема, както и за подобряване на цялостното здраве на устната кухина. Ето какво да сторите, когато венците ви кървят:

Спазвайте добра орална хигиена за успешно спиране на кървене от венците

Недобрата хигиена на устната кухина може да бъде причина за кървене на венците. Недостатъчното почистване може да доведе до натрупване на плака по линията на венците и тяхното последващо възпаление. За това обърнете внимание на хигиенните си навици. Не е достатъчно само да миете зъбите си. Трябва да използвате и конец за зъби, а след това да изплаквате с вода за уста.

Използайте подходяща четка за зъби

Четките с твърди косъмчета могат да бъдат прекалено груби за вашите венци. В комбинация с по-агресивно четкане, редовната практика може да предизвика кървене. За да го спрете, сменете четката си за зъби. Изберете такава с меки косъмчета, специално разработена за чувствителни венци. С нея ще почиствате отлично зъбите, без да се тревожите за кървене на венците. Също така я сменяйте на всеки 3 до 4 месеца или при видимо изкривяване на косъмчетата.

Изплаквайте устата с терапевтични средства

След почистване на зъбите е от ключово значение да изплаквате устата с подходящо терапевтично средство. Антибактериалната вода за уста помага за елиминиране на останалите бактерии, овладяване на възпалението, подуването и кървенето на венците.

Можете да изплаквате устата и с подсолена топла вода. Естественият подход също премахва бактериите и помага за профилактика и лечение на кървящи венци.

Увеличете приема на витамин C и витамин K за спиране на кървене от венците

Витамините C и K подпомагат здравето на устната кухина и могат да овладеят кървенето на венците.

Витамин C подсилва защитните сили на организма и помага при заболявания на венците, причиняващи кървене. За да си набавите повече от витамина, всеки ден хапвайте цитрусови плодове, моркови, ябълки, чушки.

Витамин K е важен хранителен нутриент, който подпомага съсирването на кръвта. Проучване сочи, че дефицитът му може да предизвика кървене от венците. За да ги заздравите, оптимизирайте приема си на витамин K с консумация на зеленолистни зеленчуци, пилешки дробчета, яйца и ягоди.

Доверете се на природен продукт за цялостна грижа за венците и зъбите

За да овладеете проблема „кървене от венците”, трябва да се погрижите за цялостното здраве на устната кухина. Можете да го направите, като започнете прием на Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява природно средство в капсулна форма, което осигурява пълна, професионална грижа за венците и зъбите. В състава му се открива специално разработена комбинация на висококачествен екстракт от Царевична коса и фолиева киселина (витамин B9). Двете активни вещества оказват комплексен фармакодинамичен ефект с мощно противовъзпалително и регенериращо действие. Помагат за възстановяване на тъканите в устната кухина и преустановяване резорбцията на алвеоларната кост. Овладяват възпалението на венците, стягат ги и облекчават кървенето. Почистват плаката. Стимулират производството на слюнка, борят сухотата и лошия дъх в устата.

Продуктът може да се приема за профилактика и лечение на заболявания на венците и пародонта. Не проявява нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.