професионално почистване на зъби

Редовното професионално почистване на зъби е основният начин за превенция на зъбни и венечни заболявания. Това припомня д-р Ана Ечеверия Манау в свое интервю. Тя е специалист пародонтолог и имплантолог, а също така и член на Испанското дружество по пародонтология (SEPA).

Професионално почистване на зъби – състои се в отстраняване на плаката и зъбния камък от зъбите и прилежащите им тъкани

„Не бива да забравяме, че бактериите в устната кухина, са причинителите на зъбен кариес, гингивит и пародонтит (пародонтоза). Това са трите най-чести инфекциозни заболявания в стоматологичната практика. С превантивна цел се препоръчва ежедневната устна хигиена да се комбинира с почистване на плаката и зъбния камък при стоматолог. При необходимост и по преценка на специалиста може да се наложи правене на зъбни снимки. А също така и провеждане на изследвания за наличие на зъбни и венечни заболявания“, уточнява д-р Манау. По думите ѝ качествената грижа за зъбите и венците при стоматолога включва:

  • почистване с продължителност над 30 минути
  • правене на контролни рентгенови снимки на зъбите на всеки 12-18 месеца

„По отношение честотата на професионалното зъбно почистване актуалните препоръки са то се извършва между 1 и 3 пъти годишно. Процедурата може да се прави и по-често. Това зависи от преценката на стоматолога и от нуждата на пациента“, добавя д-р Манау.

Пациентите със системни заболявания се нуждаят от по-стриктен хигиенен контрол

Д-р Манау обръща специално внимание, че хората с диабет и сърдечно-съдови заболявания под никакъв предлог не бива да пропускат посещението при стоматолога. „Връзката между диабета, болестите на сърцето и пародонтита е неоспорима. Професионалното зъбно почистване и поддържането на перфектно орално здраве са ключови в контрола на тези системни заболявания“, завършва д-р Манау.

Неизменно допълнение към редовното професионално почистване на зъби е…

Инсадент / Insadent®® – продукт, вдъхновен от силата на природата за здрави зъби и венци. Мощната комбинация от фолиева киселина 200 mcg и екстракт от Царевична коса (Zea Mays) 30 mg в състава допринася за:

  • регенериране на съединителната тъкан и епитела в устната кухина
  • преустановяване резорбцията на алвеоларната кост
  • усилване продукцията и намаляване вискозитета на слюнката

Продуктът се използва успешно както за профилактика, така и за лечение на гингивит и пародонтит.

Не са наблюдавани лекарствени и други форми на взаимодействие. Няма нежелани ефекти при продължителна употреба. За постигане на оптимални резултати се препоръчва минимум 3-месечен прием. При нужда курсът може да се повтори.
Продуктът може да се закупи от аптечната мрежа в страната или да се поръча още сега от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.