почистване на плака по зъбите

В следващите редове ще ви разкрием как да усилите ефекта на традиционните методи за почистване на плака по зъбите. Вижте кои са природните съюзници, на които можете да разчитате, за да отстраните още по-добре лепкавия филм по зъбния емайл.

Етерично масло от розмарин

Розмариновото масло действа дезинфекциращо и подпомага премахването на бактериите от устата. По този начин прави почистването на зъбната плака по-лесно, предотвратява натрупването на зъбен камък и бори лошия дъх, категорични са учени от Университета в Мурсия, Испания. Убедете се лично в това, като добавите 2-3 капки масло от розмарин към 1 с.л. вода. Плакнете енергично устата в продължение на няколко минути. Изплюйте и измийте зъбите както обикновено.

Алое вера – природно средство за почистване на плака по зъбите

Алоето е чудесно антимикробно средство, което елиминира бактериите, причиняващи зъбна плака и лош дъх. Това сочи проучване на New Horizon Dental College and Research Institute в Биласпур, Индия. Изпробвайте ефекта на лековитото растение още сега! За целта срежете надлъжно едно от месестите му листа, изгребете с лъжица гела от сърцевината и го нанесете директно върху венците и зъбите. Оставете го да подейства няколко минути и изплакнете устата. За оптимални резултати повтаряйте процедурата преди всяко миене на зъбите.

Кокосово масло и сода бикарбонат

Маслото от кокос и хлебната сода са чудесна комбинация срещу зъбна плака. Причината е проста! Кокосовото масло действа антимикробно и антибактериално, а содата неутрализира киселините в устата, премахва бактериите по зъбите и избелва зъбния емайл. Ако не страдате от чувствителни зъби, непременно ги изпробвайте, като си приготвите лесна домашна паста за зъби. Смесете равни части сода и кокосово масло. Сложете малко от сместа върху четката за зъби и почистете внимателно зъбните повърхности. Останалото количество съхранявайте в плътно затворен буркан. Използвайте пестеливо, защото содата е абразив и би могла да увреди зъбния емайл.

Сусам

Сусамовите семена притежават нежно ексфолиращо действие, отстраняват плаката и предотвратяват образуването на зъбен камък и кариес. Включете ги в ежедневното почистване на устната кухина, като ги дъвчете няколко минути, преди да измиете зъбите.

Нежен и безкомпромисен природен продукт за още по-ефикасно почистване на плака по зъбите

Инсадент / Insadent®® е иновативен, изцяло природен продукт, който отстранява без остатък упоритата зъбна плака. Той е щадящ за зъбите и венците и безкомпромисен към плакообразуващите микроорганизми. Това обаче не е всичко! Активните съставки – екстракт от Царевична коса (Zea Mays) и фолиева киселина – са проучени по отношение на ефективността и безопасността при гингивит и пародонтоза. Като допълват и усилват своето действие, те оказват комплексен фармакодинамичен ефект с противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина.

Продуктът се предлага в по-ефективна мастноразтворима форма (Solucaps) за по-бързо и цялостно усвояване на активните вещества и по-мощен ефект. Няма противопоказания. Подходящ за продължителен прием.