проблеми с венците

Статистическите данни показват, че сериозни проблеми с венците като гингивит и пародонтит (пародонтоза) са по-чести при мъжете, отколкото при жените. Основните причини за това са две – по-висока предразположеност към тези заболявания и системно пропускане на профилактични стоматологични прегледи. Това поставя представителите на силния пол в опасна ситуация поради разрушителния ефект, който възпаленията на венците могат да имат върху общото здраве.

Негативен ефект на най-честите проблеми с венците (гингивит и пародонтоза) върху здравословното състояние на мъжете

Специалистите са категорични, че проблемите с венците имат дългосрочен негативен ефект върху:

Простатата

Научни изследвания доказват, че мъже, които имат проблеми с венците като пародонтит и гингивит, имат по-високи нива на простатно-специфичен антиген (PSI). Завишените стойности на този ензим насочват към простатни заболявания като простатит или злокачествено заболяване на простатата. Това недвусмислено показва, че възпаленията на венците са потенциално „виновни“ за появата на простатни заболявания.

Сърцето

Отново на база на статистически резултати от проучвания се заключава, че проблемите с венците крият опасност от сърдечни оплаквания. Важно е да се отбележи, че мъжете като цяло са по-рискова група за поява на сърдечно-съдови болести. Ето защо поддържането на добро дентално здраве при тях е удачен метод за намаляване на здравния риск.

Кръвоносните съдове

Импотентност застрашава мъжете, страдащи от чести проблеми с венците. Най-уязвими са тези под 30- или над 70-годишна възраст. Като основна причина за това се посочват уврежданията на кръвоносните съдове вследствие на възпалителните процеси в устната кухина.

Очите

При мъжете, страдащи от проблеми с венците, има 4 пъти по-голям риск от възрастово обусловено зрителни смущения, отколкото при жените. До това заключение достигат финландски учени, след като проследяват връзката между оралното и общото здраве при господата.

В проучването участват близо 2000 души. Участниците са подложени на цялостни дентални прегледи. Проследени са зрителните параметри на тези от тях, които са над 50-годишна възраст. При сравнителния анализ на резултатите се казва, че повечето мъже с пародонтални проблеми (гингивит, стопяване на алвеоларната кост, загубени зъби) са застрашени от развитие на макулна дегенерация. Това очно заболяване е основна причина за влошаване и загуба на зрението на много хора, особено по-възрастните.

Повече за връзката между проблемите с венците и макулната дегенерация

В устната кухина живеят много бактерии. Лошата орална хигиена води до прекомерното им размножаване, възпаляване на венеца и поява на гингивит. Влошаването на състоянието, от своя страна, води до поява на по-тежкото състояние – пародонтоза. Бактериалната плака навлиза все по-дълбоко, околната тъкан се инфектира и бактериите (много от които патогенни) навлизат в кръвообращението.

Нормално в устата се развиват микроорганизми от род Хламидия и Хеликобактер, които се свързват с развитието на макулната дегенерация. Счита се, че отделени от тях съединения стимулират секрецията на съдовия ендотелен растежен фактор (VEGF). В резултат се зараждат неоваскуларни процеси. Образуват се нови кръвоносни съдове в окото. Това води до увреждане на ретината и дегенерация на макулата (централната част на ретината).

Навлизането на въпросните бактерии в кръвообращението вследствие на възпаления в устната кухина, се счита за основната причина за връзката между венечните и зрителните увреждания.

Натуралното решение срещу проблеми с венците при мъжете

Човешкият организъм действа благодарение на безупречната връзка между всичките му отделни системи. Именно поради това е напълно в реда на нещата заболяването на един компонент да доведе до увреждане на друг.

Гингивитът и пародонтозата са основните, и най-често срещани, проблеми на венците, които, както вече видяхме, имат тежки последици за здравето на мъжете. Добрата новина е, че с помощта на Инсадент / Insadent® лесно могат да се избегнат сериозните усложнения, до които те могат да доведат. Този висококачествен природен продукт представлява рационална комбинация от фолиева киселина и стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса. Съставките са проучени щателно по отношение на ефективността и безопасността при гингивит и пародонтоза. В резултат на мощното им взаимодопълващо действие те предпазват от възпаления на венците и овладяват появили се такива.

Инсадент има научно доказан ефект. Редица изследвания сочат, че при редовен и продължителен прием той оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителна тъкан в устната кухина. Преустановява резорбцията на алвеоларната кост чрез стимулиране на остеоцитите и намалява разклащането на зъбите. Освен това намалява налепите и премахва лошия дъх и сухотата в устата.

Инсадент е напълно безвреден и има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.