зъбни импланти

Поставянето на зъбни импланти е най-стабилният и естетичен метод за компенсиране загубата на зъби във всяка възраст. Употребата им ще става все по-широка, имайки предвид колко много фактори може да доведат до опадане на зъби – тютюнопушене, пародонтоза и др.

Зъбните импланти обаче носят и своите рискове за денталното здраве, независимо дали компенсират загубата на един или повече зъби. Проблемите с венците след поставяне на зъбни импланти може да са вследствие от:

  • усложнения след процедурата по протезиране
  • механично раздразнение на венеца от зъбните импланти

И в двата случая е възможно да се стигне до сериозни дентални проблеми, които да доведат до по-големи щети дори в сравнение с предхождащата загуба на зъби. Затова е важно всеки човек да подобри своята устна хигиена след поставяне на зъбни импланти.

Зъбни импланти – най-честите странични прояви

Конкретните проблеми с венците, които може да се появят след поставяне на зъбни импланти, включват:

  • дискомфорт в устата, придружен от болки във венците
  • обезцветяване на венечната тъкан
  • възпаление и кървене на венците

Възпалителните процеси в устната кухина може да прогресират бързо и да обхванат голяма част от денталните тъкани. Така дори незначителни наранявания след поставяне на зъбни импланти може да прерастнат в по-сериозни венечни проблеми, ако не се вземат навременни мерки.

Зъбните импланти може да донесат много ползи и улеснения в начина на живот, но не бива да се пренебрегват потенциалните рискове за денталното здраве. За избягване на появата им успоредно с добрата устна хигиена е необходимо да се спазват и конкретните препоръки на лекуващия стоматолог.

За здрави венци и безпроблемно носене на зъбни импланти

Като успешно средство за подобряване на денталното здраве след поставяне на зъбни импланти може да се разчита на Инсадент / Insadent®. Продуктът е доказано ефективен за намаляване на възпалението и за по-бързо възстановяване на денталните тъкани след увреждане.

Инсадент може да се прилага за регенериране на увредените тъкани в устната кухина както след поставяне на зъбни импланти, така и за възстановяване от пародонтоза, гингивит, ксеростомия (сухота в устата) и др.