зъбни налепи

Съществуват ефективни методи за почистване на налепи по зъбите в домашни условия. Именно премахването на плаката и добрата грижа за зъбите предпазват от сериозни проблеми, като поява на кариеси и заболявания на венците. Узнайте кои са стратегиите за почистване на зъбните налепи, които са лесни за изпълнение, но работят безотказно!

Правилна техника за четкане на зъбите

Мийте ежедневно зъбите си в продължение на 2 минути. Използвайте леки движения на четката – избягвайте енергичното търкане на зъбите и венците. Обръщайте специално внимание на трудно достъпните зони – задните зъби и линията на венците. Използвайте и специално приспособление за почистване на езика. Сменяйте четката си за зъби на всеки три месеца.

Всекидневно използване на конец за зъби

Използването на конец за зъби е много ефективен начин за премахване на натрупаните налепи. Също така е удачен способ за предпазване от развитие на кариеси и заболявания на венците, и поддържане на добро здраве на устната кухина.

Жабурене с олио

Този метод спомага за премахване на плаката и предотвратява образуването на нови налепи по зъбите. Можете да използвате растително олио, като за предпочитане е кокосовото. То има изразени антимикробни и противовъзпалителни свойства, които спомагат за намаляване на бактериите в устната кухина. Използвайте 1 лъжица кокосово олио или разтопено масло и жабурете устата си в продължение на 10 минути. Не поглъщайте субстанцията. След процедурата измийте зъбите.

Сода за почистване на налепи по зъбите

Навлажнете четката си за зъби, потопете я в сода за хляб и измийте зъбите. Този лесен трик всъщност е много ефективен за премахване на образуваните налепи. Повтаряйте процедурата докато даде резултат и веднъж седмично за защита от последващо натрупване на плака.

Алое вера за премахване на плаката

Лечебното растение е особено ефективно за премахване на плаката и лошия дъх. То действа и антимикробно в устната кухина, което значи, че „убива” вредните бактерии. За целта е необходимо да извлечете съдържимото от листо алое вера. Можете да използвате и готов гел от растението, закупен от аптеката. Нанесете гела директно върху зъбите и линията между зъбите и венците. Оставете го да подейства 10-15 минути. След това измийте устата с хладка вода.

Още един естествен начин за почистване на налепи по зъбите в домашни условия

За да премахнете успешно зъбната плака и да се погрижите за здравето на зъбите и венците си, се възползвайте от мощното действие на Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява комбинация от две естествени активни съставки, действащи в синергия – фолиева киселина и екстракт от Царевична коса. Благодарение на тях, продуктът безотказно премахва натрупаната плака, лошия дъх и сухотата в устата. Оказва благоприятно противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Изключително подходящ при лечение на заболявания на венците и пародонта, както и за предпазване от такива. Намира се под формата на течни капсули (Solucaps). Усвоява се бързо и пълно от организма, без да се наблюдават странични ефекти и лекарствени взаимодействия.