гингивит

Болката и дискомфортът по време на хранене не са единствените неудобства, които са резултат от възпаление на венците (гингивит). За нещастие този тип стоматологични проблеми се свързват и със сърдечно-съдови заболявания. Но има и добри новини – можете ефективно да се грижите за денталното си здраве в домашни условия и да избегнете появата на заболявания на венците и последващите ги усложнения.

Първи симптоми на гингивит

Зачервените и подути венци са първият сигнал за наличие на проблем. Можете да разпознаете наличието на гингивит, ако страдате от чувствителни, възпалени венци, които лесно кървят при миене на зъбите или при използване на конец за зъби.

Лошият дъх и лошият вкус в устата също са индикатор за наличие на пародонтално заболяване. Първоначалните симптоми включват и болка при дъвчене, отдръпване и оголване на основата на венците.

При първи симптоми на гингивит приложете някое от тези природни средства

Куркума

Куркуминът, който се съдържа се в куркумата, притежава противовъзпалителни, антимокробни и антиоксидантни свойства. Прилагането на куркума върху засегнатата зона прочиства раната и насърчава излекуването. Смесете я с малко вода, така че да стане на каша и нанесете на зъбите и венците с мека четка.

Подсолена вода

Солената вода убива бактериите и почиства засегнатите зони на венеца. Смесете 1 супена лъжица морска сол в чаша с хладка вода. Жабурете се в продължение на 1 или 2 минути и изплюйте.

Градински чай

Противовъзпалителните и прочистващи свойства на градинския чай го правят домашен лек от векове. Наситнете малко пресен градински чай, натъркайте го върху засегнатата зона и го оставете да действа 2-3 минути.

Жабурене с растителна мазнина

Това е древна техника, използвана от векове за поддържане на здрави венци и зъби. Жабуркайте се с една супена лъжица кокосово, сусамово или други растително олио в продължение на две-три минути. Изплюйте и изплакнете устата с хладка вода.

Комбинация от царевична коса (Zea Mays) и фолиева киселина при първи симптоми на гингивит

Царевичната коса е растение, което облекчава подуването на венците и спомага за възстановяване на алвеоларната кост чрез стимулиране на остеоцитите (костни клетки). Zea Mays съдържа протеини, калций, калий, желязо, ниацин, каротин, витамин B1, B2, B6, биотин (витамин B7) и пантотенова киселина (витамин B5) – еликсир от витамини от група B, необходими за денталното здраве.

Оптималното количество от екстракта от царевична коса има силни противовъзпалителни свойства и се препоръчва при проблеми с венците. А в комбинация с фолиева киселина (витамин B9) се наблюдава цялостен благоприятен ефект при заболявания на венците и пародонта.

Именно тези две ценни вещества се съдържат в природния продукт Инсадент / Insadent® – прецизно съчетани, те действат в синхрон и се грижат за поддържането на здрави венци и зъби.
За най-добри резултати се препоръчва прием на 1 течна капсула 2 пъти дневно за период от поне 3 месеца при състояния като гингивит и пародонтоза.