алкохол

Анализирането на данните на хората, диагностицирани със сериозни проблеми с венците, проведено наскоро, е доказало връзката между влошеното дентално здраве и наднормената консумация на алкохолни продукти. Оказва се, че хората, които са по-склонни да се предават пред отпускащото действия на някое и друго питие, са с по-висок риск от развитие на пародонтни заболявания или остро влошаване на вече развили се такива. Това поставя редовния алкохолен прием на равна нога с лошата орална хигиена като основни причини за развитие на пародонтит и гингивит, с всички последствия, до които тези заболявания водят.

Проведено наскоро изследване сред над 500 човека, мъже и жени, редовно пийващи, доказало, че над половината от тях имали силно влошено състояние на венците. Ето кои били основните особености, отбелязани от учените:

– състоянието на венците строго корелирало с редовността на алкохолната консумация. В резултат на това, почти всички злоупотребяващи имали нужда от продължително и сериозно дентално лечение.

– при участниците без пародонтни оплаквания, се забелязвало много лесно кървене на венците, дори при най-безобидни интервенции.

– при тези, които нямали сериозно пародонтно заболяване, се забелязвало значително отдръпване на венеца от зъбите и тенденция към оголване на шийките им, което предразполага към развитие на гингивит и пародонтит.

– редовно употребяващите алкохол хора имали много по-сериозно отлагане на зъбна плака, която е основен фактор за натрупването на бактерии и възпаление на венците.

Получените данни за връзка между двете изследвани състояния учените отдават на факта, че алкохолът има „изсушаващ“ ефект и намалява продукцията на слюнка, която помага за неутрализирането на вредното въздействие на бактериите в устата. Отслабеното слюноотделяне води до безпроблемно размножаване и развитие на оралната бактериална флора, поява на лош дъх в устата, силно влошаване здравето на венците и развитието на гингивит и пародонтит.

За поддържането на добра орална хигиена, независимо от навиците и наличието на влошаващи денталното здраве фактори, специалистите препоръчват приема на Инсадент. Това е безвреден природен продукт с високоспектърно действие, който предпазва от развитието на бактерии, възпаляване на венците и поява на гингивит и пародонтоза. Освен това Инсадент усилва секрецията на слюнка и помага в борбата с лошия дъх в устата.