зъбни налепи

Красивата и здрава усмивка предполага премахване на неприятните зъбни налепи. Понякога елиминирането на отлаганията върху зъбите е по-трудно, отколкото изглежда. Това обаче не бива да ви обезкуражава, а напротив – да ви стимулира да откриете колкото е възможно по-скоро най-подходящия начин за вашите нужди.

Безотказни начини за почистване на зъбни налепи

Професионално почистване

Тази манипулация има за цел да отстрани плаката, зъбния камък и всички оцветявания по зъбите, които не можете да отстраните в домашни условия. Вашият стоматолог разполага с цял арсенал инструменти за зъбно почистване. След извършването на процедурата усмивката засиява. Рискът от развитие на кариес и венечни заболявания (гингивит, пародонтит), пък значително намалява. Препоръчително е да правите професионално почистване на зъбите поне 2 пъти в годината.

Избелване – все по-често използван начин за премахване на зъбни налепи

Клиничното избелване на зъби е широко използвана в последните години процедура за възстановяване цвета на зъбите. Може да се проведе както в стоматологичния кабиент, така и в домашни условия с помощта на шини.

По правило всички оцветявания подлежат на избелване. Практиката обаче показва, че най-добри резултати се постигат при пациенти с жълти налепи по зъбите. За да се извърши процедурата, зъбите трябва да са здрави. Важно е да имате предвид, че е възможно чувствителността на зъбите да се увеличи значително след манипулацията. За щастие, дискомфортът е временен.

Микроабразио

Въпросната процедура се състои в премахване на тънък слой от зъбния емайл. Извършва се чрез прилагане на професионална абразивна паста върху зъбите и фино заглаждане на зъбните повърхности. Положителните резултати са налице още след първия избелващ сеанс. В процеса на избелване упоритите натрупвания по зъбите изчезват.

Антимикробна фототерапия

Това е терапия, която се използва за борба с повърхностни инфекции, причинени от резистентни към антибиотици бактерии. Ако имате черни налепи по зъбите обаче, вие също можете да се възползвате от нея. Резултатите от скорошно проучване, публикувано в British Dental Journal Open, показват, че само сред две процедури по 8 минути всяка тъмните оцветявания избледняват и се смаляват.

Най-щадящият и достъпен начин за премахване на зъбни налепи

Няма по-лесен, безопасен и ефективен начин за почистване на налепите по зъбите от приема на Инсадент / Insadent®®. Това е изцяло природен продукт, създаден с грижа за здравето на устната кухина. Формулата му съчетава две незаменими съставки за здрави зъби и венци – фолиева киселина и екстракт от Царевична коса. Съставките са така умело съчетани, че без проблем намаляват налепите, премахват лошия дъх, предпазват от кариес, гингивит и пародонтит.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием. Инсадент е безопасен и има отлична поносимост. Не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.