зъбен имплант мнение

Д-р Лиран Левин от Института по технологии в Израел изказва мнение по темата „зъбен имплант“, което заслужава да бъде чуто. Освен всичко то е подкрепено с аргументи. Подробностите – в следващите редове.

Зъбен имплант – ето въпросното мнение

Зъбният имплант е най-добрият заместител на липсващ зъб, но НЕ е оптималното решение при болен зъб. При всички случаи трябва да се приложи адекватно лечение и да се направи опит за спасяване на зъба. Това важи особено в случаите на заболяване на венците и пародонта (гингивит и пародонтит, пародонтоза).

„Спасяването на зъб от изваждане чрез подходящо лечение и поддръжка на оралното здраве води до по-добри резултати в дългосрочен план“. Това заявява с убеденост д-р Левин. Мнението му е аргументирано.

Д-р Левин прави преглед на 19 изследвания, които анализират преживяемостта на имплантите и на зъбите за период не по-малък от 15 години. Резултатите от прегледа са публикувани в журнала на Американската дентална асоциация (ADA).

Според изнесените от д-р Левин данни в 4-13% от случаите, в които не се поставя имплант, се стига до изваждане на болния зъб.

Що се отнася до имплантите – там ситуацията е далеч по-лоша

Процентът на несполучливи зъбни имплантации достига до 33 на сто.

От Националният институт по здравеопазване в САЩ (NIH) уточняват, че имплантирането на зъб е успешно, ако имплантът функционира 5 години в 75% от случаите.

„Това е един от първите научни прегледи, които сравняват дългосрочната преживяемост на зъбните импланти и адекватно лекуваните и поддържани зъби“. На това обръща специално внимание д-р Левин. Неговият апел към хората е да не прибързват с ваденето на зъби и поставянето на импланти на тяхно място. „Потърсете второ мнение, лекувайте гингивита или пародонтита, ако страдате от тях. Направете всичко възможно, за да запазите естествените си зъби. Ваденето на зъб се прави само по строги показания и в краен случай на наложителност“, посочва специалистът.

Наши лекари по дентална медицина споделят посоченото от израелския изследовател мнение по темата „зъбен имплант“

Като средство на избор за лечение на гингивит и пародонтит те препоръчват Инсадент / Insadent®. Това е природен и безопасен продукт с благоприятен ефект върху пародонта. Всяка капсула съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Съставките са проучени по отношение на ефективността и безопасността при гингивит и пародонтит.

Продуктът се отличава от другите подобни средства по качеството на съставките, фармацевтичната форма и технологията на производството.

Клиничните и лабораторните данни показват, че приемът оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устата. Допринася за преустановяване резорбцията на алвеоларната кост чрез стимулиране на остеоцитите. Намалява разклащането на зъбите.

Дозировката при гингивит и пародонтит е по 1 течна капсула 2 пъти дневно непосредствено преди хранене в продължение на 3 месеца. Не са наблюдавани нежелани ефекти даже при продължително приложение.