разклащане на зъбите

Разклащане на зъбите е дентален проблем, който изисква нашата навременна реакция. Съществуват няколко състояния, на които той най-често се приписва – вижте кои са те!

Заболявания на венците – главни причини за разклащане на зъбите

Гингивитът е остро възпаление на венците, което ако не се лекува, може да прогресира и да се превърне в пародонтоза. Причинява се от неправилни навици за почистване на зъбите и грижа за венците. Когато плаката не се почиства правилно, се натрупва по линията между венците и зъбите под формата на зъбен камък. Бактериите от нея възпаляват венците и предизвикват тяхното отдръпване от зъбите. В напреднал стадий, заболяването може да причини резорбция на алвеоларната кост, разклащане и загуба на зъби.

Травми и наранявания на зъбите

Травма, локализирана в устата, отхапване на твърди храни или скърцане със зъби могат да доведат до разклащане на зъбите. Причината за това е, че при всички изброени ситуации се упражнява голяма сила върху зъбите. Тя може да разтегне периодонталните връзки и да причини разклащане на зъбите. Евентуална травма или нараняване на зъбите изисква моментална стоматологична намеса.

Остеопороза

Остеопорозата е прогресивно заболяване на скелета, което отслабва костите и води до загуба на костна маса. Когато костната плътност около челюстта намалее, зъбите могат да се разклатят. От заболяването са най-застрашени жените, особено тези в менопауза. Определени промени в начина на живот могат да бъдат изключително полезни за поддържане на здравината на костите и превенция на остеопороза.

Хормонални промени през бременността

През бременността се повишават нивата на женските полови хормони естрогени и прогестерон. Тази промяна може да предизвика увреждане на периодонта и алвеоларната кост, и разклащане на зъбите. Обикновено проблемът отшумява след раждането. Пак заради хормоналните промени, бъдещите майки са по-податливи на инфекции и заболявания на венците. При симптоми на възпаление на венците през бременността навременното посещение при стоматолог е важно за здравето на майката и плода.

Много причини за разклащане на зъбите, едно решение за справяне с проблема!

За намаляне на разклащането на зъбите и профилактика на денталния проблем се доверете на Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява природна комбинация от десапонизирана фракция на Царевична коса и витамин B9 (фолиева киселина). Тяхното съчетание оказва противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Преустановява резорбцията на алвеоларната кост и възстановява съединителната тъкан в устната кухина. По този начин намалява разклащането и предпазва от загуба на зъби. Усилва производството на слюнка и намалява нейния вискозитет. Особено подходящ е за прием при профилактика и поддържащо лечение на заболявания на венците и пародонта, при лош дъх и сухота в устата.

Продуктът се намира под формата на лесно, бързо и пълно усвояеми течни капсули (Solucaps). Употребата му не носи рискове за здравето.