Здрави зъби

За много хора е трудно да си обяснят каква е връзката между поддържането на доброто дентално здраве и доброто общо състояние на организма. Според стоматолога д-р Богомил Стоев, тя се състои в това, че оралната система осъществява връзка с всички други системи в нашето тяло. Не е случаен факта, че много лекари по дентална медицина предупреждават своите пациенти да не пренебрегват грижата за своите зъби, а да се отнесат с подобаващо внимание към осъществяването на тяхната хигиена.

Основната причина за това е, че в голяма част от случаите, допускането на инфекции в устната кухина е причина за развитието на над 80 сериозни заболявания.

Например – ако поради изваждане на зъб, с изключение на мъдрец, ние губим част от способността си да сдъвкваме правилно храната си, от което се появяват проблеми с храносмилателния тракт – констипация (запек) и др.

Възпалението на синусите (синузит), също според специалисти в някои случаи може да се дължи на инфектиране на зъбите, което да причини дълготрайно запушване на носа, което води до нарушен приток на кръв към мозъка.

В последно време много проучвания доказват, че съществува значителна връзка между възпалителните процеси в устната кухина – пародонтити, гингивит, абсцеси, и развитието на сърдечносъдовите заболявания (атеросклероза, исхемична болест на сърцето, миокардит и други), диабет и инсулт. Освен това инфекциите, съсредоточени в устната кухина, могат да доведат до ревматизъм, проблеми с очите, бъбреците, нервни разстройства и проблеми с ендокринната система. Причината е, че болестотворните микроорганизми, съдържащи се в устната кухина лесно могат да влязат в контакт с всяка част от организма, пренасяни посредством кръвния поток.
Неслучайно някои нови данни свързват липсата на добра устна хигиена с намалената продължителност на живота.

За наше щастие природата се е погрижила да ни предостави ефективно решение, подходящо за преодоляването и предпазването от най-често срещаните дентални проблеми – гингивит и пародонтоза, а отам и за поддържането на добро здравословно състояние на организма – природният продукт Инсадент. Инсадент съдържа единствената по рода си комбинация от фолиева киселина и екстракт от царевична коса, които притежават силно изразено противовъзпалително действие върху зъбите и венците в устната кухина.