заздравяване на венците

Заздравяване на венците е една от основните стъпки в грижата за устната кухина. Съветите на специалистите ще ви помогнат да я изпълните!

Миене и използване на конец за зъби

Почистването на зъбите осигурява не само красива усмивка и свеж дъх. Чрез него зъбите и венците ни да останат здрави. Натрупването на плака при неправилно или недостатъчно миене води до нарушаване на естествената бариера на устната кухина и развитие на инфекции. Самото четкане на зъбите също има благоприятен ефект. То подобрява кръвообращението и спомага за стягане на венците.

Стоматолозите съветват да мием зъбите си два пъти дневно, като след всяко почистване ползваме конец. Той е нашето допълнително оръжие за борба с остатъците от храна в труднодостъпните междузъбни пространства.

ДА на флуоридната паста за зъби

Редовното почистване с флуоридна паста спомага за защита от редица стоматологични проблеми. Флуоридните пасти за зъби са предпазначени да предпазват от възпаления, възстановяват лигавицата в устната кухина, укрепват венците и кръвоносните съдове в тях. Най-добрите пасти трябва да съдържат още минерално-солни комплекси, растителни компоненти, ензими и биологично активни съставки. За правилен избор на паста за зъби се допитайте до вашия стоматолог.

Изплакване с терапевтична вода за уста

Изплакването на устата с терапевтична вода е идеален начин за завършване на почистващата рутина. Ежедневното ѝ ползване защитава от натрупване на плака по зъбите и джобовете между зъбите и венците. Стяга отпуснатите венци, овладява възпаленията, спомага за възстановяване на увредените тъкани и намалява чувствителността към дразнители. Стоматолозите споделят, че водата за уста може да се използва не само след миене на зъбите, а и след всяко хранене.

Масаж за заздравяване на венците

Ежедневното масажиране допринася за достигане на повече обогатена с хранителни вещества кръв до венците. Кръвта е пълна и с кислород, а много от бактериите, които причиняват заболявания на венците, са анаеробни. Те се развиват в среда с малко или с отсъствие на кислород. Допълнителният кислород, който постъпва при масаж, помага за борба с тези бактерии. Масажът допринася и за удебеляване на епителния външен слой на венците, който ги предпазва от бактерии. За да го практикувате правилно, може да използвате гумени масажори или стимулатори за венци, или да ги масажирате с върховете на пръстите си. Правете кръгови движения по венците от вътрешната и външната страна по 10 минути на ден.

Набавяне на мощни полезни вещества за заздравяване на венците

За да бъдат здрави, венците ни се нуждаят от мощна подкрепа отвътре. Това означава набавяне на най-необходимите вещества за отлично орално здраве. Стоматолозите съветват да оставим с тази задача да се справи Инсадент / Insadent®®. Природното средство представлява комбинация от две естествени съставки – екстракт от Царевична коса и витамин B9 (фолиева киселина). Те проявяват противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Помагат за възстановяване на епитела на венците, намаляват налепите по зъбите и резорбцията на алвеоларната кост. По този начин стягат венците, намаляват и предпазват от разклащане на зъбите. Продуктът може да се приема като допълващо лечение и защита от заболявания на венците. Няма лекарствени взаимодействия и противопоказания.