Заболявания на венците засягат голям процент от населението. Но противно на очакванията, не възрастта е най-вероятният предразполагащ фактор. Най-честата причина за подобен проблем е лошата дентална хигиена. Затова всички хора, които не полагат достатъчно редовни грижи за устната си хигиена, са предразположени към заболявания на венците във всеки етап от своя живот.

Кои групи хора са по-предразположени към заболявания на венците?

Жени и момичета в тийнейджърска възраст

Това е така заради хормоналните изменения, свързани с месечния цикъл при жените. Най-големи колебания в нивата им се наблюдават през пубертета и преди навлизане в менопауза, както и през различните периоди на менструалния цикъл. Тези хормонални промени правят венците по-чувствителни от обикновено.

Бременни жени

През бременността в тялото на жената настъпват генерални промени, които създават условия за износването на плода. Промяната в хормоналния фон е една от тях и отново е в основата на повишен риск от възпаление на меките тъкани в устната кухина. По време на бременността жената е по-вероятно да страда от кървене на венците.

Пушачи

Тютюнопушенето увеличава количеството бактериална плака, която се натрупва в основата на зъбите. Освен това цигареният дим ограничава преноса на кислород и хранителни вещества към венците.
Отделно, тютюнопушенето предизвиква генериране на свободни радикали, които забавят възстановителните процеси в устната кухина. Според изследване, 50% от всички случаи на заболявания на венците са причинени от тютюнопушене.

Хора, които страдат от диабет

Най-вероятната причина за предразположението на страдащите от диабет към заболявания на венците са високите нива на кръвна захар. В големи количества, глюкозата в кръвта благоприятства растежът на вредни бактерии в устната кухина. Освен това хората, които страдат от диабет, са по-податливи на инфекции, включително и на венците.

Хората, които са подложени на стрес

Проучвания установяват, че когато сме подложени на стрес, по-трудно се справяме с възпаленията на венците.

Природно средство за превенция и овладяване на заболявания на венците и пародонта

Инсадент / Insadent® е натурално средство за превенция и овладяване на заболявания на венците и пародонта. Продуктът дължи ефекта си на качеството на съставките и фармацевтичната форма – двете активни съставки се намират в течни капсули (Solucaps) за по-бързо и цялостно усвояване от организма.

Клинични и лабораторни изследвания доказват противовъзпалителния и регенериращ ефект на Инсадент върху съединителната тъкан на венеца и околните структури. Продуктът съдейства за производството на слюнка, с което се облекчават прояви като сухота в устата и лош дъх и се предотвратява натрупването на зъбна плака – една от първопричините за заболявания на венците и пародонта.