гингивит домашно лечение

В следващите редове ще посочим едни от най-добрите начини за домашно лечение на гингивит. Имайте предвид, че те значително облекчават симптомите на коварното венечно заболяване, но НЕ заместват лечението, назначено от лекар.

Препоръки за домашно лечение на гингивит

Гаргара с лимонов сок

Благодарение на своите противовъзпалителни и антисептични свойства лимонът може да помогне за намаляване на възпалението на венците. В допълнение цитрусовият плод бори лошия дъх (халитоза) – един от най-смущаващите проблеми в устната кухина.

За да се възползвате от положителния ефект на лимона, е достатъчно да си направите гаргара. Изстискайте сока на половин лимон, добавете го към 200 мл хладка вода, и жабурете устата.

Жабурене с масло от мащерка – работещ метод за домашно лечение на гингивит

Мащерката има силно изразено антибактериално и антисептично действие. Изследване, публикувано в European Journal of Dentistry доказва, че маслото, извлечено от нея, възпрепятства растежа на бактериите, които възпаляват венците. Пригответе билковата отвара за жабурене, като добавите ½ ч.л. масло от мащерка към 100 мл хладка вода. Изплаквайте устата с нея след всяко основно хранене.

Разтриване на венците с алое вера

Гелът от алое вера притежава антибактериален и противовъзпалителен ефект. Освен че намалява подуването на венците, той забавя растежа на бактериите, предизвикващи венечно възпаление. Действието му е потвърдено от проучване, отпечатано в Journal of Indian Society of Periodontology. Заключението на авторите е, че гелът от алое вера може да се използва в терапията на плак-индуцираните гингивити. Убедете се в ползите му, като го разтриете нежно върху венците. Не изплаквайте устата с вода, след като го приложите.

Изплакване на устата със сол

Солта има мощни антибактериални свойства и предотвратява разпространението на бактерии, причиняващи гингивит. Добавете ½ ч.л. готварска сол в 120 мл топла вода. Отпийте глътка, задръжте я в устата няколко минути и изплюйте. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно.

Перфектно допълнение към вашето домашно лечение на гингивит

Инсадент / Insadent®® е ваш верен партньор в борбата с венечните заболявания. Неговият състав е натурален, а ефектът му е научно доказан.

Активни вещества в Инсадент са фолиева киселина и екстракт от Царевична коса. Това са две от най-мощните съставки с отношение към болестите на венците. Формулата на Инсадент оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина. Преустановява резорбцията на алвеоларната кост и намалява разклащането на зъбите.
Инсадент се прилага успешно както в лечението, така и в профилактиката на гингивални заболявания. За полoжителния ефект на продукта много допринася иновативната фармацевтична форма – Solucaps (течни капслули). Тя позволява по-бързо и цялостно усвояване на активните съставки, а оттам и по-мощно действие. Инсадент е напълно безвреден и е подходящ за продължителен прием.