болка във венците

Изпитвате болка във венците? Разберете какво може да я провокира и кои са начините за справяне с този чест проблем. Не губете ценно време! Решението е във вашите ръце!

Основните фактори за болка във венците

Болезнените венци могат да се дължат на някоя от следните причини:

Недобро хранене

Липсата на здравословни хранителни навици е водещ фактор не само за поява на хронични заболявания, затлъстяване и хранителни разстройства, а и на болка във венците.

Лошо поставени протези или алайнери

Неуспешно поставените зъбни протези и алайнери (прозрачни шини за изправяне на зъбите) също са честа причина за зачервяване, подуване и болезненост във венците.

Хормонални промени

Венците са силно чувствителни към хормоналните промени, характерни за различни етапи от живота на жените – пубертет, бременност и менопауза.

Неправилна хигиена на устната кухина

Употребата на четка с твърд косъм, силното търкане на зъбите, използването на агресивни избелващи пасти и неправилното боравене със зъбен конец стават причина за възпаление на венците.

Дълбок кариес

Когато кариесът е дълбок често се усеща болка във венеца, тъй като се засягат нерви.

Гингивит – основна причина за болка във венците

Усещането за болка във венеца може да е провокирано и от гингивит – венечно възпаление, което ако не се лекува своевременно, може да хронифицира и да доведе до пародонтит (пародонтоза).

Начини за бързо овладяване на болка във венците

За експресно намаляване на венечната болка:

  • използвайте замразени гроздови зърна или кубчета лед, тъй като студеното облекчава подуването и болката
  • поправете грешките в хигиената за устната кухина (осигурете си мека четка и щадяща паста за зъби, не прилагайте натиск при четкане на зъбните повърхности, внимавайте зъбният конец да не нарани венците)
  • запазете час при зъболекар, който да определи причината за проблема и да назначи необходимото лечение

Най-естественото решение срещу болка във венците

Когато венечната болка е резултат от медицински причини (гингивит, пародонтит), спокойно можете да заложите на Инсадент / Insadent®®, за да я преборите. Това е изцяло природен продукт в иновативна фармацевтична форма (Solucaps) за по-висока ефективност. Формулата му с екстракт от Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg е специално разработена за борба с вредните бактерии и спиране на възпалителните процеси в устната кухина. Приеман редовно, продуктът оказва благоприятен ефект при проблеми с венците и пародонта. Съдейства за възстановяване на съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Спомага за усилване продукцията на слюнка и намаляване на нейния вискозитет. Ефективен е при лош дъх и налепи по зъбите.

Продуктът се отличава с висок профил на безопасност и отлична поносимост. Подходящ е за дълговременна употреба. Неличен е в аптечната мрежа и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.