Зъбна плака

Появата и ненавременното отстраняване на зъбна плака в устната кухина крие редица здравословни рискове. Наличието на зъбна плака „руши“ нашето дентално здраве и затруднява зъболечението. Следните 5 причини конкретизират значителната необходимост от качествена превенция и грижа.

5 причини за почистване на зъбна плака

Кариес

За по-голяма част от заболяванията в устната кухина, както и за поява на кариес, основна причина е наслагването и ненавременното отстраняване на зъбната плака. Освен развитието на кариес, при натрупване на зъбна плака се стига до размножаване на вредни бактерии.

Лош дъх

Наличието на зъбна плака предизвиква лош дъх. А това е неприятно състояние за всеки човек.

Зъбен камък

При навременното почистване на зъбната плака тя може да се превърне в зъбен камък, чието отстраняване е значително по-трудно.

Възпалителни процеси в устната кухина

Отлагането на твърде много зъбна плака може да причини възпалителни процеси в устната кухина. Натрупването на зъбна плака увеличава и размножаването на вредни микроорганизми.

Проблеми с венците, водещи до загуба на зъби

Отлагането на зъбна плака утежнява развитието на възпалителни заболявания на венците като гингивит и пародонтоза (пародонтит).

Сигурна здравна грижа срещу зъбна плака и заболявания на устната кухина

За поддържане хигиената на устната кухина, превенция и ефективна стоматологична грижа се препоръчва употреба на Инсадент / Insadent®. Той е висококачествен природен продукт с ценни предимства за денталното здраве. Инсадент съдържа стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Zea Mays (царевична коса) и фолиева киселина. Те имат противовъзпалително и регенериращо действие, което помага за решаване на дентални проблеми, причинени от зъбна плака. Инсадент влияе изключително благоприятно върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Неговият прием води до преустановяване резорбцията на алвеоларната кост, усилване продукцията на слюнка и намаляване на нейния вискозитет.