дентално здраве

Дори да мием зъбите си ежедневно, опасните бактерии неизбежно присъстват в устната кухина. А размножаването на вредни бактерии е сериозна предпоставка за развитие на гингивит – заболяване на венците, което е съпроводено от подути венци, кървене и лош дъх.
Различни проучвания доказват наличието на връзка между лошите хигиенни навици и сериозни здравословни състояния, които могат да последват.

Пет основателни причини да се погрижите за своето дентално здраве

№ 1. Проблемите с венците застрашават здравето на сърцето

Заболяванията на венците увеличават двойно вероятността от коронарна артериална болест. Изследователи не са напълно наясно за точната причина за подобна взаимовръзка, но една от теориите, към които се поддържат, е че вредните бактерии преминават от устата към кръвоносната система и се прикрепят към мастните плаки в кръвоносните съдове на сърцето. Това от своя страна води до възпаления и увеличава риска от съсиреци, които могат да предизвикат сърдечен удар.

№ 2. Отразяват се негативно на кръвната захар

Хората, които страдат от диабет, са по-предразположени към развитие на заболявания на пародонта. Това се дължи на факта, че са по-предразположени към възпаления. Също така съществуват отделни проучвания, които установяват, че заболяванията на венците затрудняват контрола на кръвната захар. Освен това овладяването на проблемите с венците води до подобряване симптомите на диабет.

№ 3. Негативно въздействие върху дихателната система

Заболяванията на венците увеличават риска от развитие на респираторни инфекции като пневмония и хронична обструктивна белодробна болест. Инфекцията се получава, когато бактериите в устата преминават в белите дробове и това води до възпаление на въздушните пътища.

№ 4. Влошаване на паметта

Учени предполагат за наличието на връзка между влошеното дентално здраве и повишен риск от деменция. Експертите смятат, че бактериите от устата могат да достигнат мозъка посредством кръвоносните съдове.

№ 5. Влияе негативно на плодовитостта при жените

На жените в детеродна възраст, които страдат от заболяване на венците, процесът на забременяване отнема средно повече от 7 месеца. За сравнение, при жените, които нямат дентални проблеми, им отнема средно до 5 месеца да заченат.

Добро дентално здраве = добро общо здраве!

Добрата устна хигиена и доброто дентално здраве подобряват не само самочувствието на човек, но и цялостното здравословно състояние. Определени съставки се грижат за здравето на венците и зъбите, както и за превенция на заболявания на венците. Това са фолиева киселина и царевична коса, които се съдържат в природния продукт Инсадент / Insadent®.

Лечебните свойства на тези две вещества се дължат на ценните елементи, които съдържат, както и на мощния ефект от действието им в правилно съотношение.

Затова Инсадент е природен продукт с доказано действие, който е предназначен за превенция и лечение на заболявания на венците и пародонта.