дентални проблеми

Според Световната Дентална Федерация (СДФ) – най-големият глобален орган, изучаващ проблемите с денталното здраве, поне 90% от хората страдат от дентални проблеми в даден етап от живота си. Свързаният с тях дискомфорт значително влошава качеството на живот на тези хора.

Специалистите са на мнение, че повечето от денталните проблеми може да бъдат успешно профилактирани с поддържане на правилна и редовна устна хигиена. В помощ на хората, търсещи решение за своите дентални проблеми, специалистите от СДФ посочват 3-те най-често срещани от тях. В настоящата статия ще посочим един природен продукт, който действа ефективно за преодоляването и на трите.

3-те най-чести дентални проблеми в световен мащаб

Статистиката на учените от СДФ сочи, че денталните проблеми, които измъчват най-голям брой хора на всякаква възраст са:

  • отдръпване на венците – това е проблем, който настъпва естествено с напредване на възрастта, но днес засяга все повече млади хора, особено тези, които не поддържат добра дентална хигиена. Отдръпването на венците може да доведе до оголване на зъбите и последващото им разклащане и опадане. Напредналият стадий на отдръпване на венците е белег за развитие на най-сериозното дентално заболяване – пародонтоза.
  • лош дъх – вторият от трите най-чести дентални проблеми може да е резултат както от натрупването на зъбна плака поради лоша устна хигиена, така и от протичането на някакво дентално заболяване.
  • сухота в устата – този дентален проблем е резултат от намаленото производство на слюнка. В случаите, когато сухотата в устата е хронична, състоянието се означава като ксеростомия. В повечето случаи обаче намаленото производство на слюнка е само временен и лесно преодолим проблем.

Общо решение за 3-те най-разпространени дентални проблеми

Природният продукт Инсадент / Insadent® се прилага успешно за овладяване и на трите най-често срещани дентални проблеми. Инсадент съдържа фолиева киселина и екстракт от царевична коса, чието допълващо се действие подобрява и поддържа състоянието на устната кухина.

Инсадент заздравява пародонталната тъкан и помага за преодоляване отдръпването на венците. Освен това действа противовъзпалително за намаляване последиците от разрушителното действие на бактериите в зъбната плака. Така спомага за справяне с лошия дъх. В допълнение Инсадент стимулира слюноотделянето като помага за преодоляване на сухотата в устата.