храни за красива усмивка

Състоянието на устната кухина, венците и зъбите има значение за цялостното здраве и добро самочувствие. Природата ни е дарила с някои полезни храни за красива усмивка, които се препоръчва да добавим в ежедневното меню.

Млечни продукти – номер едно в списъка с храни за красива усмивка

Млечните продукти са изключително богати на калций и спомагат за поддържане на оптимално рН в устната кухина като намаляват киселинността. Препоръчително е да консумирате прясното или кисело мляко неподсладено, защото захарта уврежда емайла и благоприятства развитието на кариеси. Консумацията на сирене допринася за добро оралното здраве като заздравява зъбите и челюстните кости. Освен калций този продукт съдържа казеин – протеин, който укрепва зъбния емайл и намалява киселинността в устата.

Ядки, риба и зеленолистни зеленчуци

Изброените продукти съдържат калций и фосфор. Тези елементи са основните съставки на зъбния емайл. Много киселинни и сладки продукти го разрушават, затова е добре калций и фосфор да се набавят постоянно. Зеленолистните зеленчуци са богати също и на фибри. Те засилват отделянето на слюнка, която защитава зъбите като предотвратява деминерализацията им. Консумацията на риба помага да си набавим витамин D, необходим на организма за пълноценното усвояване на калций. Чрез прием на ядки в разумни количества (до една шепа на ден) ще си набавите вещества, необходими за минерализацията на зъбния емайл. Такива са калий, магнезий, цинк и фосфор.

Плодове

Въпреки сладкия си вкус, плодовете са сред храните, които помагат за здравето на устната кухина. Присъствието им в менюто спомага за почистване на зъбната плака и освежава дъха. Те са богати на антиоксиданти и витамини, които защитават венците и другите тъкани от увреждане на клетките и бактериални инфекции. Сочните плодове с високо съдържание на вода действат абразивно като очистват повърхността на зъбите и засилват слюноотделянето. Ягоди и киви са отличен източник на витамин С, който неутрализира негативното влияние на бактериите в устната кухина и предпазва от възпаления на венците като гингивит и пародонтоза. Ябълките са сред малкото натурални средства за избелване на зъбите, защото съдържат ябълчена киселина. Полифенолите в червените боровинки пък забавят растежа на бактериите в състава на зъбната плака.

Към консумацията на изброените храни за красива усмивка добавете прием на доказан природен продукт за здрави зъби и венци

Инсадент / Insadent®® е натурално средство, което по естествен начин се грижи за безупречна усмивка. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Комбинацията от двете съставки оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Резултатът е значително по-устойчиви зъби към развитие на кариеси, по-малко зъбни налепи и стабилизиране на зъбите. Продуктът се грижи и за здравето на венците. Препоръчва се при гингивит и пародонтит. Ефективността на продукта е усилена от иновативнaта фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на съставките от организма.