хигиена на устната кухина

Лошата хигиена на устната кухина може да повлияе негативно върху цялостното здравословно състояние на организма. Вижте защо е важно да не занемаряваме устната си хигиена!

Лоша хигиена на устната кухина – по-висок риск от заболявания

Лошата орална хигиена се свързва с повишаване на опасността от развитие на хронични заболявания. Множество научни данни поддържат тази теория. Ето някои от заболяванията, които могат да имат пряка връзка със занемарената устна хигиена:

  • Сърдечно-съдови заболявания и респираторни проблеми
  • Диабет
  • Автоимунни и възпалителни заболявания

Счита се, че някои видове бактерии в устната кухина играят роля за развитието на определени сърдечно-съдови и дихателни състояния. Освен това, високото ниво вредни бактерии в устната кухина може да компрометира естествената способност на организма за борба с инфекциите. При навлизане на бактериите в долните дихателни пътища могат да се развият заболявания, като хронична пневмония и инфекциозен ендокардит.

Известен факт е, че диабетиците, които не упражняват добър контрол върху кръвната си захар, страдат от проблеми с венците и зъбите. Понижената способност на организма за справяне с инфекциите може да превърне „обикновения” проблем в сериозно заболяване на венците. В тази връзка, хората с диабет или други заболявания, трябва да контролират добре заболяването си, както и да обърнат специално внимание върху здравето на устната кухина. Усърдно да се грижат за него, да не пропускат профилактични прегледи и да полагат мерки за превенция на рискови заболявания на венците и зъбите.

Съществува връзка между заболяванията на венците и ревматоидният артрит. За това се смята, че занемареното орално здраве може да повиши риска от развитие на възпалителни и автоимунни състояния или заболявания. Поддържането на изрядна устна хигиена е важна стъпка към подобряване на здравословното състояние на целия организъм.

Добра хигиена на устната кухина – гаранция за добро здраве и високо самочувствие!

Здравата, красива усмивка оказва огромно влияние върху самочувствието и качеството на живот на притежателя си! Практикувайте добра орална хигиена, редовно посещавайте стоматолога си и полагайте усилия за своевременно овладяване на възникнали проблеми. Използването на природни продукти за орално здраве също е силно препоръчително от специалистите. Средството, ползващо се с най-голямо доверие от стоматолози и доволни клиенти у нас, е Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява уникална комбинация от екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса и фолиева киселина. И двете активни съставки имат мощно действие по отношение на здравето на устната кухина. Приемът на продукта под формата на течни, отлично усвоими капсули, спомага за защита на усмивката и поддържане на отлично дентално здраве. Предназначен е за профилактика и допълващо лечение на заболявания на венците и пародонта (гингивит и пародонтоза), сухота в устата и лош дъх. Оказва противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Намалява налепите по зъбите и ги предпазва от разклащане.