хигиена на устната кухина и зъбите

Поддържането на отлична хигиена на устната кухина и зъбите всеки ден ще ви спаси от много стоматологични проблеми. Какво да включва рутината ви за здрави зъби и венци – научете тук!

Мийте зъбите два пъти дневно

Нито повече, нито по-малко – специалистите са убедени, че миенето на зъбите два пъти дневно е златната среда за отлична орална хигиена! Мийте зъбите сутрин след ставане и вечер преди лягане, за да премахнете плаката, бактериите и остатъците от храна. По този начин ще запазите зъбите и венците защитени от възпаление и развитие на по-сериозни проблеми. Използвайте удобна четка с меки косъмчета. Не забравяйте да я подменяте на всеки 3 месеца, както и веднага след прекарана респираторна инфекция.

Използвайте конец за зъби и вода за уста

Използването на конец за зъби е често пропускана стъпка в ежедневната рутина. Тя обаче, е съществена за осигуряване на добро здраве за зъбите и венците. Конецът почиства междузъбните пространства, които четката пропуска, като по този начин предпазва от заболявания на венците. От своя страна, водата за уста достига до местата в устната кухина, до които и четката, и конецът не могат. Успешно премахва налепите, които могат да причинят гингивит (остро възпаление на венците).

Не пропускайте почистването на езика

По езика се задържат най-много вредни бактерии. Те са и причината за едно от най-честите оплаквания – лош дъх. За това не пренебрегвайте езика, а всекидневно се грижете за неговата чистота! Най-удачно е да използвате специална четка за почистване на език. За максимално свеж завършек на хигиенната рутина, след почистване на езика жабурете с вода за уста.

Осигурете хигиена на устната кухина и зъбите в движение

Грижата за зъбите и венците не свършва след измиването им! Полезните ежедневни навици също играят важна роля за поддържане на здравето на устната кухина. За да бъде то добро, последвайте тези препоръки:

  • Пийте много вода
  • Дъвчете освежаващи дъвки без захар
  • Ограничете консумацията на храни и напитки с голямо съдържание на захар и висока киселинност
  • Хапвайте повече хрупкави плодове и зеленчуци, като ябълки, моркови и целина
  • Осигурете си храни, богати на калций и протеини
  • Приемайте природни средства за орално здраве, обогатени с полезни вещества за венците и зъбите

Натурална грижа за отлична хигиена на устната кухина и зъбите

Последната, но не и по важност стъпка в ежедневната рутина за здрави зъби и венци, е приемът на природен продукт. Този иновативен метод е препоръчан от стоматолозите, като ефективна мярка за защита на зъбите, венците и цялата устна кухина от заболявания. Особено препоръчителен е за хората, страдащи от пародонтит, гингивит и други заболявания на венците и пародонта, имащи сухота в устата и лош дъх. Като най-добро средство на пазара, отговарящо на всички изисквания за ефективност и качество, специалистите посочват Инсадент / Insadent®®.

Продуктът съдържа комбинация от десапонизирана фракция на Царевична коса и фолиева киселина. Действащи в синхрон, двете съставки оказват противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Премахват налепите, усилват производството на слюнка и намаляват вискозитета ѝ. Природното съчетание на активни вещества е напълно безвредно за здравето. Няма лекарствени взаимодействия и може да се приема продължително време.