лош дъх

За много хора посещенията при зъболекаря се смятат за неприятни, но истината е, че профилактичните прегледи са много важни за своевременното диагностициране на даден стоматологичен проблем. Денталните заболявания са често срещани медицински състояния, които при ненавременно лечение може да доведат до различни инфекции на организма. Стоматологичен проблем, на който задължително трябва да обърнем внимание е лошия дъх. Наличието му създава големи притеснения у мнозина, поставя сериозна преграда пред общуването и влошава значително социалните контакти. Медицинското състояние “лош дъх” е познато като халитоза и според редица проучвания от него страдат голям брой хора по целия свят. Причините за поява на лош дъх може да бъдат различни, като например:

  • недостатъчна хигиена на устната кухина и образуване на зъбна плака, а в последствие и зъбен камък;
  • възпалителни процеси в устната кухина – гингивит, пародонтоза, кариес;
  • заболявания на горните дихателни пътища – синузит, тонзилит, фарингит;
  • заболявания на хранопровода, стомаха, белите дробове, бъбреците.

Тютюнопушенето и гладуването също се посочват като възможни причини за халитоза. Редовната смяна на четката за зъби, поддържането на добра устна хигиена и по-честите прегледи при стоматолог са все профилактични мерки, които възпрепятстват появата на халитоза. На фармацевтичния пазар се предлагат най-различни средства, които обещават избавяне от лошия дъх. От всички тях се откроява един продукт, който съдържа изцяло естествени съставки. Инсадент действа бързо и ефективно.

Не съдържа химични вещества и е абсолютно безвреден за здравето. Употребата му гарантира трайно ликвидиране на лошия дъх. Уникалните съставки на продукта (екстракт от царевична коса и фолиева киселина) действат многопосочно. Инсадент е все по-популярен сред хората, които полагат грижи за добро орално здраве и които вече са се избавили от лошия дъх.