здравите зъби

Поддържането на здрави зъби е от определящо значение не само за самочувствието на човека, но и за предотвратяването на редица заболявания – атипични болести на белия дроб, белодробна емболия, тромбофлебити, стерилитет, импотентност, заболявания на простатата, ревматоиден артрит, множествена склероза, пневмония, остър бронхит, инфекция на горните дихателни пътища и други.

Ето защо е от изключително значение да поддържаме зъбите си в отлично състояние. За предотвратяването на проблеми със зъбите е важно да се избягват няколко вредни навика, за които е почти сигурно че присъстват в ежедневието на много от Вас.

  • Скърцането със зъби е един от тях, който прилаган продължително време действа увреждащо върху зъбите. Причината за него обикновено е натрупаният стрес през деня. Можем да облекчим състоянието на зъбите си, ако помислим за начини за справянето с него като медитация, разходки и др.
  • Консумацията на захарни изделия “обрича” зъбите ни на увреждане. Употребата на сладкиши води до полепване на захарта по зъбите, което причинява отделянето на млечна киселина от бактериите в зъбната плака. Това уврежда емайла на зъбите и причинява образуването на кариеси. Ако не можем изцяло да се въздържим от прием на сладки неща е добре да се измиват зъбите след всяко ядене на такива продукти.
  • Ако често използваме зъбите си за да отваряме пластмасови опаковки или дори бутилки, както и да късаме конци за шиене например, можем да напукаме или да нарушим целостта на някой зъб.

Употребата на Инсадент – стоматологично средство осигуряващо ни здрави зъби и венци е ефективен “помощник” за поддържане на добра устна хигиена. Забравете за вредните навици, които Ви изброихме по-горе и превърнете употребата на Инсадент в неотменна част от ежедневието си, в случай че искате да се радвате на здрави зъби и едновременно с това да предотвратите редица опасни заболявания.