заболяване на венците

Лечението на всяко заболяване е най-успешно тогава, когато е започнато навреме. Това е ключът към избягване на усложнения и важи в пълна сила в случаите на заболяване на венците. Почти половината от хората над 30-годишна възраст се борят с възпалени, оголени или кървящи венци и последствията от тях – лош дъх в устата и загуба на зъби. Шансът за преодоляване на денталните проблеми е толкова по-голям, колкото по-навреме се предприемат мерки за стягане на венците и възстановяване на увредените тъкани в устната кухина. Това може да стане лесно, но е важно да се разпознават симптомите на заболяване на венците.

Какво е характерно за заболяването на венците

Оплакванията при дентално заболяване варират, но имат една обща характерна черта – прогресират бавно, но постоянно и никога не отшумяват от само себе си.
Минаването на времето води до прогресиране на денталния проблем и често се стига до възпаление на венците – вариращо от лека форма на гингивит до хронични прояви на пародонтоза (пародонтит). Именно пародонтозата е най-тежката и крайна форма на заболяване на венците, която е причина за увреждане на тъканите в устната кухина и загуба на зъби.

Ранни симптоми на възпаление на венците и развитие на гингивит

Разпознаването на първите симптоми на гингивит и започването на лечение помага за спиране прогреса на заболяването на венците преди да се е стигнало до увреждане на костта в основата на зъбите. Ето знаците, които подсказват, че страдате от ранна фаза на заболяване на венците:

– зачервени и подути венци (здравият венец е стегнат и розов на цвят)

кървящи венци

– поява на лош дъх в устата

– чувствителни зъби – повишена чувствителност към студено и топло

Как да спрете прогресията на заболяването на венците и да възвърнете доброто си дентално здраве?

Добрата устна хигиена е важна за преодоляване на денталните проблеми, но сама по себе си не е достатъчна дори в ранните стадии на заболяване на венците. Необходимо е тя да бъде допълнена с прием на продукти, които спират възпалителните процеси и стимулират регенерирането на увредените тъкани в устната кухина.
Такъв продукт е Инсадент/insadent®. Приемът му се препоръчва на всеки човек, страдащ от заболяване на венците. Инсадент е продукт с доказано действие и има много благоприятен ефект дори при хората с пародонтоза. Продължителният прием на Инсадент спира прогресията на венечното заболяване, укрепва тъканите в устната кухина и подобрява значително денталното здраве.