Проблеми с венците

Известно е, че пушенето крие сериозни рискове за здравето. Малко хора обаче са запознати с факта, че цигареният дим повишава риска от хронични проблеми с венците. Сред рисковите групи попадат и активните, и пасивните пушачи. И за двете групи е важно да вземат навременни превантивни мерки за опазване здравето на устната кухина. Те са свързани не само с намаляване потреблението на тютюневи изделия. Сред мерките попада и приемът на продукти за заздравяване на тъканите в устната кухина и бързо преодоляване на проблемите с венците.

Проблеми с венците и устната кухина, асоциирани с тютюнопушенето

Основната опасност идва от увреждащото влияние на токсините в цигарения дим. То се асоциира с:

  • нарушаване баланса на бактериите в устната кухина и изместване на равновесието към доминиране на вредните видове
  • поява на лош дъх в устата
  • забавено възстановяване на устната кухина след дори минимални увреждания и стоматологични намеси
  • ускоряване отдръпването на венците и оголване на шийките на зъбите. Повишава се чувствителността на зъбите към сладко и студено
  • промяна в цвета на зъбите и загуба на естествената им белота
  • прекомерно натрупване на зъбен камък
  • увреждане на венечните тъкани и повишаване на риска от гингивит и пародонтоза

Важно е да се отбележи, че за повишаване на риска от проблеми с венците допринасят не само цигарите. Сред предразполагащите фактори попада употребата на всякакъв тип тютюневи изделия – цигари, пури, наргилета, лули и др.

Превантивни мерки срещу проблеми с венците и зъбите при употреба на тютюневи продукти

Наред с намаляване потреблението на тютюневи изделия е добре да се положат и допълнителни грижи за устната кухина. За комплексна превантивна и терапевтична грижа може да се разчита на природния продукт Инсадент / Insadent®.
Той помага за преустановяване увреждането на денталните тъкани и стимулира тяхното възстановяване. Това е от ключово значение за навременно овладяване на негативните последствия от тютюневия дим. Приемът на Инсадент е препоръчителен за справяне с лош дъх, сухота в устата и гингивит и за забавяне прогресията на пародонтозата.